Řecký týden: Grilovaný lilek s mateřídouškou

Vaření a recepty 3. srpna 2014

V posledním z našich řeckých receptů vám představujeme jednu z nejdůležitějších ingrediencí řecké kuchyně - lilek!

Potřebujete:

2 menší lilky

4 stroužky česneku

olivový olej

2 větší papriky

2 cibule

50 ml vody

1 lžička cukru

1 lžička mateřídoušky

sůl

mletý pepř

šťáva z 1 citronu

Postup:

Lilky podélně nakrájejte na tenké plátky, osolte je a nechte vypotit. Pak je osušte, potřete utřeným česnekem a olivovým olejem a opečte z obou stran na grilu společně s nakrájenými paprikami, ideálně na grilovací alobalové misce. Ve vodě rozmíchejte cukr, drobně nasekanou mateřídoušku, sůl, pepř a šťávu z citronu. Opečenou zeleninu dejte do mísy, přidejte nakrájené cibule a zeleninu zalijte zálivkou.