Týden z farmářského trhu: Lilek zapečený s rybou a rajčaty

Vaření a recepty 11. srpna 2014

V poslední době se s farmářskými trhy doslova roztrhl pytel. Pokud rádi vaříte z čerstvých surovin, určitě si nenechte ujít možnost ulovit na trhu ty pravé dobroty od místních pěstitelů a farmářů. Pochutná si celá rodina.

Potřebujete:

2 velké lilky

200 g cherry rajčat

300 g rybího filé

30 g tvrdého ovčího sýru

2 stroužky česneku

svazek čerstvé bazalky

olej na smažení

2 lžíce hladké mouky

pepř, sůl

Postup:

  1. Omytý lilek podélně rozpulte, částečně vydlabte dužinu, potřete olejem a na suché teflonové pánvi smažte při mírné teplotě asi 5 minut z každé strany.
  2. Na druhé pánvi osmahněte na oleji rajčata s rozetřeným česnekem. Měkké lilky položte na plech, mírně osolte, naplňte rajčatovou směsí a při teplotě 180 °C zapečte asi 10 minut v předehřáté troubě. Rybí filé obalte v mouce a osmahněte na pánvi s malým množstvím oleje.
  3. Kousky ryby položte na lodičky z lilků, ochuťte nasekanou bazalkou, posypte strouhaným sýrem a asi 5 minut zapečte na grilu. Podávejte s vařenými bramborami.