Týden z farmářského trhu: Papriky plněné tvarůžkovou nádivkou

Vaření a recepty 12. srpna 2014

Řadíte-li se k milovníkům "sýrů s odérem", pak je tento recept to pravé pro vás. Jen musíme upozornit, že vůně, která se při přípravě z jídla line, je opravdu výživná!

Potřebujete:

300 g uvařených brambor

200 g olomouckých tvarůžků

4 papriky

1 vejce

kousek feferonky

hladká mouka dle potřeby

olej na smažení

sůl

pepř

Postup:

  1. Brambory rozmačkejte s nastrouhanými tvarůžky. Přidejte najemno nasekanou feferonku, sůl a pepř. Paprikám odkrojte vršky a vyndejte jádřince. Vyčistěte vnitřky od semínek, naplňte je nádivkou a přiklopte odkrojenými vršky, ty zajistěte párátky.
  2. Z bílku ušlehejte sníh, vmíchejte do něj žloutek a lehce osolte. Papriky obalte v mouce a ve vajíčku a ihned vkládejte do rozpáleného oleje. Ze všech stran je osmažte a podávejte s bramborami a hlávkovým salátem.