Houbový týden: Hovězí po burgundsku

Vaření a recepty 26. srpna 2014

Jestli v tomhle receptu "čujete" víno, jste na správné stopě. Společně s tymiánem se postará o krásně francouzský šmrnc!

Potřebujete:

500 g zadního hovězího masa

200 g anglické slaniny

3 větší cibule

150 g čerstvých tvrdších hub

1 mrkev

5 dl červeného vína

50 g rajského protlaku

5 stroužků česneku

olej

tymián

mletý pepř

sůl

Postup:

  1. Hovězí maso nakrájejte na kostky, osolte je, opepřete a zprudka orestujte v kastrolu na rozpáleném oleji. Maso vyjměte, do výpeku přidejte na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a také ji orestujte. Pak přidejte oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, mrkev nakrájenou na kostičky, houby nakrájené na větší kousky a orestujte. Přidejte rajský protlak a prolisovaný česnek a znovu krátce orestujte.
  2. Maso vraťte zpět, okořeňte tymiánem, zalijte červeným vínem a duste pod pokličkou. Když je maso téměř měkké, omáčku dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem a poduste zcela doměkka. Podávejte s bílým chlebem nebo bagetou.