Houbový týden: Těstoviny s houbami

Vaření a recepty 29. srpna 2014

Teď už se nemůžete vymlouvat, že nerostou a že tam byly samé babky. Pro tohle jídlo vám totiž budou klidně stačit holubinky!

Potřebujete:

400 g těstovin

40 g parmazánu

2–3 lžíce oleje

20 g másla

200 g čerstvých menších hub (holubinky, lišky)

hrst bazalky

1 feferonka

4 mladé cibulky s natí

2 stroužky česneku

Postup:

  1. Houby propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Těstoviny uvařte podle návodu. Na pánvi rozehřejte olej s máslem, nasypte na ni nakrájenou cibulku, nasekanou feferonku a česnek, promíchejte a ihned přidejte houby. Směs míchejte a duste asi 3 minuty.
  2. Podle chuti osolte, opepřete a promíchejte s těstovinami, nastrouhaným sýrem a natrhanými bazalkovými lístky. Těstoviny rozdělte na talíře a ozdobte bazalkou.