Houbový týden: Salát z čerstvého špenátu a hub

Vaření a recepty 31. srpna 2014

Vy jste ještě neměli houbový salát? Garantujeme vám, že na tomhle si smlsnete!

Potřebujete:

3 velké pravé bílé hřiby

citronová šťáva

500 g čerstvého špenátu

parmazán

150 g uzeného boku bez kosti

olivový olej

sůl

balzamikový ocet

Postup:

  1. Hřiby nakrájejte na plátky a uvařte je v osolené vodě s přidanou citronovou šťávou. Nechte je zchladit. Čerstvý špenát několikrát důkladně omyjte a natrhejte ho na menší kusy. Uzený bok nakrájejte na nudličky a osmažte dozlatova, omyté houby a parmazán nastrouhejte na tenké plátky.
  2. Špenát, uzený bok, houby a parmazán vložte do větší mísy, zalijte kvalitním olivovým olejem, zakápněte balzamikovým octem, osolte a opatrně všechno promíchejte. Podávejte s bílým chlebem.