Inspirujte se, nakupte a o víkendu si připravte vepřové kapsy se sušenými švestkami

Vaření a recepty 28. února 2020

Pokud plánujete pozvat si rodinu či přátele o víkendu na oběd, doporučujeme sepsat si seznam ingrediencí právě tohoto receptu. Vznešeně jím totiž uctíte každou návštěvu!

Potřebujete:

1,5 kg vepřové krkovice

150 g sušených švestek

2 nakyslá jablka

masový vývar podle potřeby

1/2 kelímku smetany

1 lžíce rybízové marmelády

sůl

špetka mletého zázvoru

mletý pepř

olej

Postup:

  1. Sušené švestky vypeckujte, zalijte vodou, krátce povařte, sceďte a nechte vystydnout. Jablka oloupejte, rozkrojte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kostky. Maso omyjte, osušte, vyřízněte do něj kapsu, a tu vytřete solí, pepřem a zázvorem. Naplňte ji jablky a švestkami a zašijte nebo zajistěte párátky.
  2. Olej rozehřejte na pekáčku a maso na něm ze všech stran prudce opečte. Podlijte ho vývarem, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a upečte doměkka. Během pečení podlévejte vývarem a potírejte vypečenou šťávou. Upečené maso vyndejte a uložte v teple.
  3. Vypečenou šťávu rozmíchejte se smetanou a nechte přejít varem. Rybízovou marmeládu nebo želé rozmíchejte dohladka a přidejte ke smetaně. Omáčku ochuťte solí a pepřem a už jen prohřejte. Pečeni zbavte nití či párátek a nakrájejte na plátky. Každou porci přelijte omáčkou a podávejte s bramborovým knedlíkem.