Týden s vínem: Vepřová panenka v listovém těstě

Vaření a recepty 8. září 2014

Těstoviny bez vína jsou jako den bez slunce, říkají Italové. Přemýšlíte, jaké víno je vhodné k určitému jídlu? Bílé k rybám a k hovězímu červené? Nemusí to být pravidlo. Podívejte se na naše tipy kombinací vína s konkrétním jídlem.

Potřebujete:

2 vepřové panenky

1 balení listového těsta

100 g špeku nakrájeného na slabé plátky

4 bobkové listy

1 vejce

sůl

Postup:

  1. Omyté a osušené maso osolte a vložte do pekáče. Na každý kus masa položte 2 bobkové listy, maso zabalte do plátků špeku a pečte v předehřáté troubě 10 minut při 200 °C.
  2. Po vychladnutí špek a bobkový list odstraňte, maso zabalte do vyváleného listového těsta a to potřete vyšlehaným vajíčkem. Na vrchu těsta udělejte dva centimetrové otvory, aby mohla unikat pára. Vše opět vložte do trouby a pečte asi 20 minut při 180 °C. Opatrně nakrájejte ostrým nožem na plátky a podávejte. Můžete podávat se suchým bílým i plnějším červeným vínem.