Týden s vínem: Tagliatelle s krevetami a cuketou

Vaření a recepty 11. září 2014

Mořské plody a bílé víno, to je stará ověřená kombinace. Cuketa do tohoto schématu bezvadně zapadá.

Potřebujete:

500 g plochých těstovin

200 g mražených nebo čerstvých krevet

3 cukety

3 lžičky olivové pasty

2 stroužky česneku

1 karotka

1 cibule

olivový olej

sůl

hrst listové petržele

pažitka

Postup:

  1. Cibuli a mrkev nakrájejte na kousky a povařte asi 5 minut s krevetami ve slané vodě. Sceďte a nechte vystydnout. Ve stejné tekutině 1 minutu povařte 4 plátky cukety, které po vychladnutí potřete olivovou pastou a společně s celými krevetami použijte na ozdobení talířů.
  2. Rozmixujte petržel, česnek a zbytek cuket. Směs osmahněte 3 minuty na pánvi s olivovým olejem, přidejte pažitku, osolte a ještě 5 minut míchejte na slabém plamenu.
  3. Těstoviny povařte „na skus“ ve slané vodě se lžící oleje, pak je sceďte, vhoďte do pánve s hotovou zeleninou a přidejte rozkrájené krevety, mrkev a cibuli. Podávejte teplé, posypané nasekanou pažitkou, ozdobené celou krevetou, zabalenou do plátku cukety pomazaného olivovou pastou. Ideálně doplňte suchým bílým vínem.