Houbový týden: Nejrychlejší houbové řízečky

Vaření a recepty 8. října 2014

Jste unavení po náročném hledání hnědých hlaviček v lese a chcete si připravit doma něco rychlého k snědku? Řízky z čerstvých hub jsou zaručeně tou nejlepší volbou.

Doba přípravy: 30 minut

Suroviny na 6 porcí:

1 kg čerstvých hub (s velkými klobouky)

4 stroužky česneku

2 vejce

100 g hladké mouky

100 g strouhanky

4 lžíce oleje

1 bílý jogurt a pažitka

sůl

pepř

Postup:

  1. Houby očistěte a větší klobouky podélně rozkrojte.
  2. Česnek prolisujte a smíchejte s rozšlehanými vejci.
  3. Houby obalujte stejně jako řízky v trojobalu: v mouce, ve vejcích rozšlehaných s česnekem a strouhance.
  4. Smažte na rozpáleném oleji a podávejte s bílým jogurtem a pažitkou.

Tip: Do mouky přisypte lžíci sladké mleté papriky.