Houbový týden: Žampionové rizoto na víně

Vaření a recepty 9. října 2014

Houby, rýže a víno jsou ideální kombinace!

Na větší pánvi rozehřejte 2 lžíce másla a na něm nechte zesklovatět najemno pokrájenou 1 cibuli. Přidejte plátky ze 3 stroužků česneku a 300 g pokrájených žampionů. Zhruba 3 minuty restujte. Zasypte 250 g rýže typu arborio a opět 3 minuty restujte. Nakonec zalijte 350 ml bílého vína a povařte tak, aby se část odpařila. Dolijte 150 ml masového vývaru, nechte opět malinko odpařit a třikrát zopakujte podlévání vývarem. Na závěr přisypte 2 jarní cibulky nakrájené na kolečka, zalijte 100 ml smetany na vaření, promíchejte a nechte 3 minuty prohřát. Rizoto podávejte s nastrouhaným parmazánem, ozdobené lístky bazalky.