Znáte mleté kuřecí maso? Zaručený úspěch na talíři

Vaření a recepty 16. září 2019

Drůbežářský závod Klatovy přišel v dubnu na trh s čerstvou novinkou – 100 % kuřecím mletým masem. Pokud ve své kuchyni preferujete právě drůbeží, můžete směle vyzkoušet lehčí variantu od Drůbežářského závod Klatovy. Skvěle s ním nahradíte mleté hovězí či vepřové maso. Je lehce stravitelné, obsahuje řadu potřebných vitamínů a podporuje růst a regeneraci svalové hmoty. Dopřejte svému tělu jen to nejlepší.

Mleté kuřecí maso od Drůbežářského závodu Klatovy je první a jediný výrobek na českém trhu, který obsahuje 100 % kuřecího mletého masa. Vysoká kvalita masa je výsledkem moderního způsobu řezací technologie, která nenaruší svalové vlákno a maso tak získává nadstandardní jakost. Díky rychlému zpracování a způsobu podchlazení pořídíte v obchodech maso vždy čerstvé.

Mleté kuřecí maso je vhodné spíše k jemnějším pokrmům, které nejsou náročné na přípravu, ale zároveň se řadí mezi gastronomické klasiky. Masové kuličky, boloňské špagety, jemná sekaná, či karbanátky. Chuťově vyvážené, šťavnaté a především rychle na talíři.

Víte, že drůbeží maso…

Je skvělým zdrojem vitamínů, především vitamínu B6, který je nezbytný pro vstřebávání látek a celkový chod metabolismus. Hraje velkou roli při upotřebení bílkovin, sacharidů a tuků a jejich proměnu na energii. Podporuje také tvorbu červených krvinek a posílení imunitního systému.

Jeho pravidelná konzumace dodává našemu tělu niacin, který má protirakovinné účinky.

Obsahuje selen, který chrání tělo před stresem a působí tak jako přírodní antidepresivum.

Má díky obsaženému fosforu příznivé účinky i na kvalitu našich zubů a kostí.

Obohacuje naše tělo bílkovinami a aminokyselinami, díky kterým se skvěle regeneruje a narůstá svalová tkáň.

Je lehce stravitelné, a tak ho lékaři doporučují téměř při všech dietních režimech a všem věkovým skupinám.

Jeho častá konzumace má blahodárné účinky na tělesnou hmotnost a funkci některých orgánů.

Jemná sekaná s čerstvými bylinkami

Ingredience: 500 g mletého kuřecího masa, 1 větší nakrájená cibule, 2 vejce, 2 stroužky česneku, čerstvé bylinky, 4 sušená rajčata, pepř, sůl

K mletému kuřecímu masu přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidejte vejce, čerstvé bylinky (bazalku, majoránku, oregano a jarní cibulku) spolu se sušenými nakrájenými rajčaty. Osolte a opepřete, přidejte strouhanku a dle potřeby mléko. Z masové směsi vytvořte ovál a jemně ho podlijte kuřecím vývarem. Sekanou pečte v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů.

Znáte mleté kuřecí maso? Zaručený úspěch na talíři

Středovýchodní masové kuličky s Harrisa pastou

Ingredience: 500 g mletého kuřecího masa, toustový chléb, trocha mléka, 1 menší bílá cibule, pasta Harrisa, arabské koření, sůl

Do kuchyňského robotu vložte 4 plátky nalámaného toustového chleba s trochou mléka a jedním vejcem, společně to rozmixujte. Vytvořenou směs nechte 10 minut odležet. Mezitím si na pánvi orestujte 1 malou najemno nakrájenou cibuli. Do směsi v mixéru přidejte 1-2 lžičky chilli pasty harrisy, arabské koření podle chuti a osolené kuřecí mleté maso. Vše pečlivě rozmixujte, až získáte stejnorodou hmotu. Ručně ze směsi vytvořte kuličky velikosti vlašského ořechu a pečte je na pečícím papíře v předehřáté troubě na 190 stupňů po dobu 10-15 minut „dozlatova“.

Kuřecí mleté maso

Domácí kuřecí mozaika

Ingredience: 500 g mletého kuřecího masa, 250 g uzeného masa, 1 vejce, 2 rohlíky nebo housky, 100 ml bílého vína nebo mléka, 2 vejce, 70 g strouhaného tvrdého sýra, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 paprika, 1 masité rajče, 1 větší mrkev, 100 g čerstvých žampionů, 1 lžíce majoránky, 1 lžíce bílého mletého pepře, strouhanka na zahuštění, tuk na vymazání, 2 uvařená vejce

Rohlíky nakrájejte na plátky a přelijte vínem nebo mlékem. Poté je společně s masem najemno semelte. Očištěnou cibuli, mrkev, rajče, papriku a uzené maso nakrájíme na kostičky, spolu s oloupanými žampiony pokrájené na plátky, přidejte s kořením k mletému kuřecímu masu. Nezapomeňte připojit ještě vejce, strouhaný sýr a prolisovaný česnek. Solte jen střídmě. Maso a sýr pokrmu přidává dostatek slanosti. Vše dobře promíchejte a podle potřeby zahušťujte strouhankou. Celou směsí vyplňte vymaštěnou formu a uprostřed směsi udělejte místo na uvařená vejce, pečte asi hodinu při 160 stupních v předehřáté troubě. Hotový pokrm nechte vychladnout a podávejte s bramborami nebo zeleninovými saláty. Neméně chutná je i studená spolu s pečivem a zeleninou.

Kuřecí mleté maso