Co v tropickém horku? Lehoučkou domácí zmrzlinu!

Vaření a recepty 14. července 2019

V mrazácích supermarketů mají nekonečné zásoby studených dobrot. Ale domácí jsou rozhodně lepší, dietnější a zdravější!

Domácí nanuky

Potřebujete:

1 vaničku měkkého tvarohu

1 kelímek zakysané smetany

moučkový cukr podle chuti (lze namíchat s medem nebo javorovým sirupem)

nějakou čokoládu

strouhaný kokos nebo nasekané oříšky

Postup:

  1. Tvaroh a smetanu rozmíchejte nebo pomocí metličky vyšlehejte s cukrem dohladka a krémem naplňte vhodné formičky či tvořítka na nanuky.

  2. Doprostřed vložte dřívko nebo 2 kratší špejle a vložte do mrazáku asi na 2 hodiny.

  3. Mezitím si ve vodní lázni roztavte čokoládu a připravte misku s kokosem nebo oříšky.

  4. Formičky ponořte na chvilku do horké vody, nanuky vyndejte, rychle namočte špičku do čokolády a velmi rychle ji obalte v kokosu nebo oříšcích. Potom už si jen všichni pochutnávejte.