Petr Čadek a Jitka Čvančarová: Co jsme si vysnili, to vyšlo

Zábava 23. října 2012

Od loňského září jsou manželé a od letošního ledna rodiče. Společný rozhovor zatím nikomu neposkytli, tohle je jejich premiéra!

První setkání herečky Jitky Čvančarové a choreografa a tanečníka Petra Čadka proběhlo před lety na charitativním vánočním bazaru hereček Anny Geislerové a Táni Vilhelmové, kde se dražil tanec na jevišti s Petrem Čadkem (Táňa Vilhelmová právě s tímto tanečníkem obsadila druhé místo ve druhé řadě tuzemské soutěže StarDance). A právě tenhle tanec tam na jevišti proběhl s Jitkou.

„Roman Holý sedl k pianu, my jsme si s Jitkou poprvé zatančili, a teprve pak přišlo na řadu naše seznámení. Myslím, že to byl docela neobvyklý začátek naší rodiny,“ vzpomíná Petr. K jejich opravdivému sblížení však došlo až za pár let. Nebyla to láska na první pohled, oba se docela dlouho oťukávali.

Životní „ano“ si řekli vloni 24. září v kostele sv. Petra a Pavla v Mělníku. Sami před sebou a především pak před Bohem si slíbili, že spolu budou žít v dobrém i zlém. A letošní 28. leden je jejich dosud nejšťastnějším a nejkrásnějším dnem - stali se tátou a mámou Eleny Emílie Čadkové, která přišla na svět s mírou 51 cm a váhou 3,3 kg.

Jitko, dalo vám hodně práce přemluvit Petra, aby byl s vámi u porodu? Někde jsem se dočetl, že z toho měl docela strach...

J: K žádnému přemlouvání nedošlo. Od začátku bylo jasné, že mne v tom nenechá samotnou. A musím říct, že mi moc pomohl. Je to absolutní parťák. Je boží!

nové foto čvančarová 5
foto:
nové foto čvančarová 1
foto:

Petře, když se nyní otočíte zpátky, jak byste popsal den, kdy jste se stal otcem?

P: Nejdřív klid a bezprostřední láska k mé ženě, do toho čekání, strach, napětí, radost a nakonec neuvěřitelné štěstí...

Elena Emílie Čadková. Kdo vymyslel pro dceru toto „dvojité“ jméno a proč právě Elena Emílie? Nehraje v tom nějakou roli Jitčina babička?

P: Jméno Elena jsme vybrali, protože nám přijde velmi ženské a krásné. Mimochodem v češtině znamená světlo nebo slunce, což pro nás Elenka rozhodně je. Emílie je opravdu po Jitčině babičce. Vím, že to byla úžasná žena, která pro Jitku moc znamenala. V této souvislosti mě docela mrzí, a říkám si škoda, že jsem ji nestihl poznat.

Čvančarová 7

Jitka v seriálu Dokonalý svět

foto:
Čvančarová 8

S Ondřejem Sokolem v Ordinaci v růžové zahradě

foto:

Tři měsíce po porodu jste se opět objevila na jevišti, nastoupila jste do Bídníků. Doma vás to už nebavilo?

J: Jsem hyperaktivní člověk, zvládám toho za tři a nic neflákám. Neznamená to, že mě něco z toho do sytosti nenaplňuje, jen mám prostě více energie, tak ji využívám. Ale stejně se nejvíc pereme o to, být s malou doma! A mimo to stále kojím, takže je jasné, kde jsem nejvíc.

Petře, vy jste neuvažoval o tom, že byste nastoupil na mateřskou dovolenou? Dnes už běžná záležitost...

P: Uvažoval, ale pouze proto, že se mi od malé vůbec nechce. Vyřešilo se to ale samo... Už teď Elenku strašně baví muzika a ráda kouká na tanec, takže si ji často beru do práce s sebou. Alespoň na chvíli.

S věkem to chce menší talíř, dámy

Narodila se 23. března 1978. Vystudovala střední průmyslovou školu stavební v rodném Mělníku, pak muzikálové herectví na brněnské JAMU. V letech 2000–2008 působila ve stálém angažmá Městského divadla Brno, od roku 2009 je na volné noze. Byla čtyřikrát nominována na Cenu Thálie. Z filmů: Kdopak by se vlka bál, Sněžná noc, Muži v naději. Účinkovala v několika seriálech – Četnických humoreskách, Ordinaci v růžové zahradě či zatím v posledním Dokonalém světě.

nové foto čvančarová 6
foto:

Napadá mě, kdy jste se vlastně po návratu z porodnice oba celou noc vyspali?

J: To je utopie...

P: Já bych řekl, že na takovou noc ještě čekáme.

Přivedli jste na svět nový život, řekněte mi – každý zvlášť – vlastnost, kterou byste neradi, aby po vás Elenka zdědila?

J: Nemám na sobě ráda svou vznětlivost.

P: A já? Vlastnost... Jsem až nezdravě důvěřivý, což se mi už nejednou vymstilo, tak asi tohle.

Petře, nikdo není dokonalý, v čem spočívá nedokonalost Jitky?

P: Má spoustu malých nedokonalostí, které ji pro mě dělají dokonalou a jedinečnou. Jaké to jsou, vám neprozradím, protože by mě pak Jitka zbila. (smích)

Čvančarová 1

Petr s Táňou Vilhelmovou ve druhé řadě StarDance

foto:

Kateřina Klasnová

Tanečník a choreograf, zaměřený na latinskoamerické tance, showdance, jazzdance, moderní tanec a balet, se narodil 29.12.1978 v Liberci. Od roku 2002 je reprezentantem národního týmu ČR. Má na svém kontě několik tanečních titulů a patří mezi šestnáct nejlepších tanečníků ve svém oboru na světě. Do povědomí veřejnosti se zapsal jako taneční partner Tatiany Vilhelmové ve druhé řadě televizní soutěže StarDance. Před Jitkou Čvančarovou byla přes 13 let jeho životní, nějaký čas i taneční partnerkou Michaela Krupičková, s níž žil v rodném Liberci.

Petře, vy Jitku znáte velmi dobře, pokud byste ji měl charakterizovat tancem, který by to byl?

P: Tango... je plné energie, vášně, ženskosti a zdaleka ne každý ho zvládne! (smích)

A teď si role vyměňte, Jitko, který tanec z vašeho úhlu pohledu nejvýstižněji charakterizuje Petra?

J: Uf! To by jich bylo několik dohromady. Ale vlastně každý, kde muž vede, protože můj manžel vede jednoznačně nejlíp!

Vlasta 43/2012 čtverec

ČÍM JEDEN DRUHÉHO OKOUZLILI? A PROČ SE BRALI V KOSTELE? DOČTETE SE V ROZHOVORU LUBOŠE NEČASE VE VLASTĚ 43/2012.