Co dneska dostanete za stovku? Houslistu i chlapa k televizi

Zábava 1. listopadu 2012

Češi objevili úžasnou novinku: mikroslužby. Za stovku nebo ještě míň si můžete na netu objednat věci, že nestačíte žasnout.

  • Na počátku hrály prim především srandičky typu „vynadám za vás někomu po telefonu“ nebo „lehnu si do postele a budu na vás hodinu myslet“. A pořád jich je požehnaně. Třeba: „Máš problém se vstáváním? Budíš se každé ráno se špatnou náladou? S osobním budíkem je tomu konec! Každé ráno v určenou hodinu ti zavolám na mobil a probudím tě komplimenty dle tvého přání,“ nabízí například na jednom ze serverů Marketka.sp.

  • Člověk s přezdívkou Pokrok vám bude za stovku dělat společnost u oblíbeného televizního pořadu. „A v čase reklamy připravím kávu či čaj,“ dodává.

  • Podvůdek nabízí Luciecz: „Dosáhla vaše lenost maxima? Nechce se vám ani vylézt z postele? Přesto si ale říkáte, že by to chtělo spálit nějaké kalorie? Není problém! Za pouhých 100 Kč si jednu hodinu zaběhám místo vás. Jako důkaz přiložím printscreen z GPS běžeckého programu. Za příplatek může být včetně mapy s vyznačenou cestou, třeba i ve vašem okolí – jako důkaz příteli, manželovi, trenérovi atd.“

  • Můžete si objednat na tři minuty houslistu pod okno milované osoby, nechat si napsat básničku se zadanými slovy či objednat si někoho jenom na povídání na jakékoli téma. Snad nejoriginálnější je ale nabídka za 150 Kč na jednom webu: „Nebudu dělat vůbec nic, jen mi hoďte peníze.“

Začalo to srandičkami, ale není to špatné!

Po prvotní éře, prošpikované hlavně úsměvnými nabídkami, se ale začaly prosazovat ve stále větší míře nabídky serióznější. Nejvíc v současné době letí nejrůznější IT, tedy „počítačové“ věci. Od pomoci s webovou stránkou přes nakonfigurování počítače až po zvyšování návštěvnosti na profilech na Facebooku. Hodně lidí nabízí i úpravy fotografií či grafické práce jako výrobu loga, svatebního oznámení, vizitek a podobně.

Zájem je o doučování všeho druhu, překlady textů (ovšem za to „kilčo“ dostanete přeložených třeba jen 10 řádků...), hojně je v nabídce i vypracování horoskopů.

Dobrý nápad za stokorunu je prostě výborná investice. A naučit se za stejnou cenu uvařit třeba svíčkovou nebo pikantní gulášek možná uvítá leckterý chlap. Můžete si také nechat nakoupit, posekat zahradu, uklidit byt...

počítač

V oboru dnes „frčí“ IT.

zdroj: www.thinkstock.cz
běžkyně

Nebo si za vás třeba někdy zaběhá - jen tak pro váš dobrý pocit.

zdroj: www.thinkstock.cz

Jak tyhle služby nakupovat

Podmínkou na téměř všech webech je registrace. Musíte si prostě založit svůj účet. Důvod je třeba i v důvěryhodnosti, ovšem tím hlavním je, že se příslušný web může chlubit určitým počtem registrovaných uživatelů, což je pro něj výhodné.

Jestliže jste se zaregistrovali, kliknete u příslušné služby na tlačítko Objednat, Koupit a podobně. A budete postupovat podle pokynů. Peníze lze poslat několika způsoby, nejlepší je elektronicky na účet nebo přes službu PayPal.

Každopádně si ale před koupí pročtěte podmínky, abyste pak nebyli vykulení z toho, že za tu vaši stovečku nebude posekaná celá zahrada, ale jen metr čtvereční a výuka japonštiny je sice denně, ale pět minut.

Co je to sendvičová generace?

Jak tyhle služby nabízet

Jestliže nechcete jen nakupovat, ale něco nabídnout, neváhejte. Základem je opět registrace a přijetí podmínek, za nichž se na serveru obchody uskutečňují. Mějte na paměti, že jednou z nich je, že za každý obchod jde část vaší „výplaty“ zprostředkovateli, přičemž každý si bere jinou částku. Za poplatek může být vaše nabídka na internetových stránkách zvýrazněna. V největší míře nabízejí mikroslužby studenti. Ostatně když jim jich vyjde deset po stovce do měsíce, je ta tisícovka navíc určitě příjemným oživením jejich kapesného.

Vlasta 44/2012

Chcete si přečíst o dalších službách, které se dají koupit za stovku? Informace a spoustu dalších skvělých tipů najdete v nové Vlastě, která právě vychází.