Před sychravým podzimem se dá utéct na exotickou dovolenou

Zábava Komerční sdělení 16. listopadu 2012

Babí léto je dávno za námi a podzim teď ukazuje svou méně příjemnou tvář. Proč si nezlepšit náladu výletem do krajů, kde je i v tuto roční dobu krásné počasí?

Někdo má rád léto, jiný zase sněhovou nadílku. Jen málo lidí se ale zaraduje při pohledu z okna na studený šedý den, jakých máme teď opravdu mnoho. Ranní mlhy a věčně zamračená obloha mohou v některých lidech probouzet i depresivní pocity, se kterými se každý musí vypořádat po svém.

Vizitka viru HPV

  • Stačí se jen zaregistrovat pomocí jednoduchého formuláře a můžete vyhrát atraktivní ceny od světoznámých výrobců. Soutěž potrvá až do 2. prosince. Podrobnější informace se dočtete na stránkách České pojišťovny Myslíme na ženy.

Například Simona, čtyřicetiletá bankovní poradkyně a matka dvou dětí, se rozhodla, že letos jí podzim náladu kazit nebude. „Už týden jsem neviděla sluníčko,“ říká, „v tomhle počasí vůbec nemám chuť ráno vstát. Navíc bydlíme na vesnici, takže tady opravdu v tuhle roční dobu není co dělat, když skoro pořád prší.“

Simona se pokusila přemluvit manžela, aby i s dětmi odjeli na dovolenou do „teplých krajů“. Bohužel ale narazila z jeho strany na odmítavou reakci. „Prý si to nemůžeme dovolit. To mě překvapilo, nemáme sice bůhvíjak naspořeno, ale vždycky jsme s penězi dokázali bez problémů vyjít,“ vypráví Simona.

Ačkoliv byl manžel nesmlouvavý, nevzdala se. „Sedla jsem si k němu a propočítala naše příjmy a výdaje a na kolik nás dovolená vyjde. V žádném případě nešlo o nic, co bychom nezvládli pokrýt.“

Simonin manžel ale vytáhl argument, na který zpočátku nebyla připravená. Co kdyby se něco stalo – člověk přece nikdy neví. Nepředpokládané výdaje by podle slov jejího manžela mohly celou Simoninu kalkulaci zbořit jako domeček z karet.

První návod na ochranu: TÉMĚŘ NESPLNITELNÝ

  • „Životní pojištění Diamant je navrženo tak, aby našim klientům poskytovalo krytí v nepředvídaných situacích, jakými jsou například úrazy nebo jinak způsobené náhlé výpadky příjmů,“ uvádí Markéta Škvorová, produktová manažerka životního pojištění ČP, „ze zkušenosti víme, že naši klienti ocení u pojištění hlavně flexibilitu, takže o konkrétní výši pojistného plnění a délce pojištění se rozhoduje každý sám.“

„Naštěstí jsem si pak vzpomněla, že máme životní pojištění Diamant Zdravý život, které nás finančně kryje v případě úrazu nebo závažných onemocnění,“ usmívá se vítězoslavně Simona, „na to už nemohl nic říct, takže na dovolenou přeci jen pojedeme.“

Ti, kteří o životním pojištění teprve uvažují a zajímají o konkrétní výhody, jaké jim může přinést, mohou všechny potřebné informace nalézt například na stránkách České pojišťovny. Zejména ženy by pak měly být informovány o tom, že v blízké době dojde ke zvýšení pojistných sazeb právě v životním pojištění žen. Důvodem je nařízení Soudního dvora Evropské unie, v jehož důsledku už ženy dále nemohou při sjednání pojistné smlouvy mít nárok na nižší pojistné sazby než muži, jako tomu bylo dosud. Více na stránkách ČP Rok ženy 2012.