Monika Absolonová: Teď bych si přála ještě miminko

Zábava 6. listopadu 2012

Krásná zpěvačka má za sebou ošklivé období, kdy média propírala hlavně tyranské chování jejího otce. Teď ale přišla klidná doba: s partnerem Vratislavem Jandou žije klidně, práce má dost, a nazpívala duet s Gottem.

Karel Gott se vyjádřil, že jste tomu dlouho odolávala. Proč?

Ne, to není tak, že bych odolávala. Jen mi přišlo, že Karel o duetu se mnou mluvil vždycky spíš ze slušnosti. Že to říkal, aby mi udělal radost. Protože Karel má takovou povahu a je skutečně boží. Správně se jmenuje! Zkrátka jsem nevěřila, že by chtěl nazpívat duet s Absolonovou. Vždycky jsme se o tom bavili, ale protože nikdy nepřišla žádná píseň, nikdo nám nic nenapsal, tak jsem to neřešila. Jo, těšila mě ta nabídka, ale říkala jsem si: „No, on to říká, protože je zkrátka gentleman.“ A ejhle, on to myslel naprosto vážně.

Kontaktoval vás sám, nebo někdo z jeho týmu?

Zavolal mi sám Karel. Někdy začátkem letošního roku. On si rád dává na čas, je profík a nechce nic uspěchat a dělat za každou cenu. Poměrně často jsme se scházeli, poslouchali a vybírali, které duety by asi tak pro nás přicházely v úvahu. Po několika výběrech jsme si všechny možné písničky přehrávali, a jen co začala předehra k duetu Endless Love, povídám: „Kájo, to je ono, ta píseň začne a já mám husí kůži.“ A on mi řekl, že to cítí úplně stejně.

absolonová 6
foto:
absolonová 4

Monika právě coby hvězdný host vystupuje na podzimním turné Karla Gotta. Společně nazpívali duet Endless Love. Jistě že v češtině! :-)

foto:

To je pocta, střihnout si duet s Panem Božským.

Jednak, a pak musím říct, že mám krásný zážitky z Bertramky, kde jsme spolu zkoušeli. Karel je totiž neuvěřitelnej labužník a hostitel, miluje třeba nejrůznější sýrové lahůdky.

Říkala jste, že na Bertramce jste zkoušeli, a ne, že jste tam jezdila na jídlo.

No zkoušky začaly tak, že jsme zpívali, a končily tak, že Karel povídá: „Moniko, dnes mám výtečné sýry, to musíte ochutnat. Dáme si, ne?“ Takže většinou jsme pak „zkoušeli“ v kuchyni.

Řekla byste, že všechno špatné už máte definitivně za sebou? Ty útoky, ať už psychické, či fyzické, od vlastního táty či roztržku s Michalem Davidem?

No byla bych ráda, kdyby to tak bylo, ale těžko říct. Tohle člověk nikdy neví. Rozhodně ale ničeho nelituju. Vždycky jsem dělala věci tak, jak jsem je cítila. Pak jsem se rozhodla udělat desku čistě podle sebe, protože já ji nazpívala, já si vybrala muziku, no a že se tohle někomu nelíbilo, v pořádku, ale to není můj problém. Proto jsme se s Michalem rozkmotřili, ale nemyslím, že by to byl nějaký souboj na nože. Ne, zkrátka jemu se to nelíbilo a z toho vznikl podle mě absolutně zbytečnej rozkol.

absolonová 5

Se svým životním partnerem Vratislavem Jandou na letošní dovolené na Krétě

foto:
absolonová 3

Moničina máma a brácha nesmějí chybět na žádné z jejích premiér. Samozřejmě i přítel Vráťa, který bohužel na tomto snímku není...

foto:

Svého času jste šla z muzikálu do muzikálu, pak jste po té roztržce odešla z divadla, a i když jste měla obavy, tak o muzikály nemáte nouzi.

Věřím tomu, že když zabouchnete jedny dveře, otevřou se vám další. A tohle se mi i na základě toho, co říkáte, potvrdilo.

Které z těch dveří, jež se vám otevřely, byly „nejpříjemnější“?

Jedny dveře? To je těžký, protože já začala dělat navíc i činohru. Víte co, popsala bych to spíš takhle. Devět let jsem účinkovala v jednom divadle a byla jsem tam ráda, brala jsem to jako jistotu, věděla jsem, co tam můžu očekávat, nicméně v určitém slova smyslu jako by člověk zamrzl.

Jak?

Tak, že nejdete dál. No a tím, že teď už nepatřím nikam, si všechno řídím sama, ale jsem ve spoustě projektů – od Bídníků přes Funny Girl v Ústí po divadelní spolek Háta. Prospělo mi to. Najednou se dělo něco nestandardního, začala jsem objevovat nový divadla, nový kolegy. Ne že by to vždycky byla procházka růžovým sadem, to určitě ne, ale je to nový impulz, kterej je důležitej pro každýho člověka.

Kam se poposunul váš vztah s přítelem?

Nikam. Ten je. Máme se rádi, jsem zamilovaná, myslím, že Vráťa to má stejně.

Co zásnuby?

To není úplně můj životní cíl.

A jaký je váš soukromý cíl?

K tomu, abych byla šťastná, nepotřebuju mít papír s úředním razítkem. Jednu svatbu a rozvod mám už za sebou, Vráťa si tím už taky dvakrát prošel. Neřešíme to.

absolonová 8

Za titulní roli v muzikálu Funny girl byla letos oceněna cenou Thálie

foto:
absolonová 7

Monika se svým novým rodinným přírůstkem, černým labradorem Jonášem

foto:

Nemáte v žádné ze svých pracovních smluv dovětek, že nesmíte otěhotnět?

Ne, a je milý, že tohle jsem nemusela u žádnýho projektu, v němž momentálně jsem nebo do kterého co nevidět vstoupím, podepisovat. Kdyby mi bylo 25, tak bych asi neměla problém tenhle dovětek podepsat, ale už mám tolik let, kolik mám, miminko bych si přála, takže něco podobnýho přece nemůžu podepisovat. Navíc miminko se neplánuje, po miminku se touží. Člověk nikdy neví, kdy pánbůh dá, aby se tak stalo. Mám krásnou pracovní dohodu, domluvili jsme se na spolupráci, a pokud bych otěhotněla, tak je všechno vyřízené, zařízené, jsou alternace, takže není problém.

Vlasta 45/2012 čtverec

Chcete se dozvědět, kdy Monika naposled plakala? A jestli by šla do dalšího projektu s Michalem Davidem, i když mají zrovna rozpory? Zjistíte to v nové Vlastě 45/2012.