Jakou jste vyfásla tchyni? Zjistěte, jak chytře na ni

Zábava 9. 11. 2012

Kvůli tchyni se průměrný pár pohádá jednou za měsíc. Věděla jste, že psychologové rozdělují tchyně na pět základních druhů? Podívejte se, které to jsou a jak s nimi vycházet.

tchyně 1
zdroj: www.thinkstock.cz

Výrazně mateřský typ

Charakteristika: Děti jsou a byly středobodem jejího žití. Vždycky u ní najdou zastání a pochopení. Přeje si, aby byly šťastné, proto zatne zuby i v případě, že si přivedou partnera, který jí příliš nesedí. Někdy se jí může stát, že uděluje příliš mnoho nevyžádaných rad, ale většinou to opravdu nemyslí špatně a je jen na vás, abyste nereagovala přehnaně.

Co většinou říká: „Vám to spolu tolik sluší.“ „Snad vám to takhle pěkné vydrží, děti.“ „Nepotřebujete s něčím pomoct?“

Jak s ní vycházet: Jestliže nastanou nějaké třecí plochy, pak na začátku vztahu, kdy si určujete vzájemné hranice působnosti. Pokud je překročí ona, pak obvykle ne schválně a dokáže se z chyb poučit. Velmi touží své dítě neztratit z dohledu, a tak ví, že bude potřeba v lecčems ustoupit. Když zůstanete vstřícná a otevřená, získáte v ní cenného spojence. Také vám nic neudělá poprosit ji o rodinný recept na vanilkové rohlíčky nebo si nechat na nedělní návštěvě ukázat album s rodinnými fotografiemi. Bude mít radost a vy se alespoň něco dozvíte.