Názor: Kuřáci škodí zdraví - mému!

Zábava 12. prosince 2012

Už sedm let nekouřím. Nikdy jsem nebyla na nikotinu závislá, moje občasné cigárko nepatřilo ke kávičce, ale spíš do baru, ke sklence alkoholu.

A jak léta běžela, pravidelné páteční či sobotní pařby se z mého života začaly vytrácet. S nimi i příležitost si zapálit.

Myslím, že bych se mohla označit za velmi svátečního kuřáka, vlastně jsem se považovala za nekuřáka. Z toho mě však právě před sedmi lety vyvedla jedna paní doktorka, když se mě při vstupní prohlídce zeptala: „Kouříte?“ Sebevědomě odpovídám: „Ne.“

„Opravdu si nikdy nezapálíte?“ „No vlastně občas si zapálím, ale asi tak jednou za půl roku...“ „Tak to kouříte,“ nekompromisně mě ocejchovala.

Později se všichni shodli, že paní doktorka byla trochu drsná, ale ve mně se něco seklo. Když nekouřit, tak nekouřit. Vlastně mi cigarety ani moc nechutnají.

Líbí se mi vůně kouře hned po zapálení a myslím, že mi cigareta sluší, ale co, mám i spoustu jiných módních doplňků!

V průběhu let se chuť na cigaretu párkrát objevila, ale pak už se mi nechtělo celibát porušit. Aspoň něco dělám pro své zdraví, opakuju si hrdě v kolotoči stresu.

Jenže tahle zpráva na netu mi po ránu vyrazila dech – na následky kouření u nás ročně zemřou 3000 NEKUŘÁKŮ!

Že pasivní kouření a posezení v zakouřených barech škodí, to vím dávno, ale že také zabíjí?! Musím přitvrdit. Od teď všechny návštěvy s cigaretou vyháním.

Co si o kuřácích myslíte vy? Vadí vám kuřácké restaurace a kouření na zastávkách hromadné dopravy? Nebo si říkáte „každý svého zdraví strůjcem“? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem!