Víkend na krku: kam se vypravit

Zábava 30. března 2012

V neděli je sice apríl, ale naše tipy fakt nejsou aprílové. Vyberte si, co vám vylepší náladu.

Praha zve k dobrým skutkům

Chystáte se tak jako tak o víkendu na velký nákup? Vyrazte do pražského nákupního centra Metropole Zličín, protože tam spojíte užitečné nakupování s dobrým skutkem. Od televizních celebrit si tu můžete koupit velikonoční beránky, mazance a vajíčka, opatřená svátečním přáním a věnováním od malých onkologických pacientů z nemocnice v Motole.

Vaše peníze půjdou v plné výši právě jim prostřednictvím projektu Můj nový život, a to na organizaci zábavy, která jim dovolí zapomenout aspoň na chvíli na svoji nemoc: třeba díky návštěvě zoo nebo koňského ranče. Prodávat bude například Tereza Kostková, Andrea Kerestešová nebo Nikol Štíbrová.

Kdy a kde: sobota i neděle od 9 do 21 hodin, Praha, Nákupní centrum Metropole Zličín, stánek u fontány

beránek víkend

Koupí velikonočního beránka podpoříte v Praze dobrou věc.

foto:
zdroj: Isifa.com



Hradec nad Moravicí otevírá brány

Taky už se nemůžete dočkat, až hrady a zámky spustí padací mosty a otevřou naplno své brány? Tak je to (skoro) tady! V Moravskoslezském kraji můžete už tuto sobotu vběhnout do zámku v Hradci nad Moravicí. V deset ráno tam začíná první prohlídkou nová sezona.

Jarní prohlídkový okruh zahrnuje zámeckou čítárnu, knihovní sály, reprezentační jídelnu, novogotický koridor, společenské salóny, kapli, zákristii a historickou expozici. A navrch uvidíte výstavu loveckých zbraní knížat Lichnovských.

Během dubna je zámek otevřený každý víkend od 10 do 16 hodin, vstupné je pro dospělé 100 Kč, snížené 60 Kč. Na velikonoční pondělí mají od 10 do 17 hodin.

Kdy a kde: od soboty dále, zámek Hradec nad Moravicí, www.zamek-hradec.cz

Hradec nad Moravicí víkend

Hradec nad Moravicí v sobotu otevírá sezonu novým prohlídkovým okruhem.

foto:
zdroj: Isifa.com



Blansko organizuje aprílový pochod

Kdo má o kolečko víc, šlape z Blanska, z Boskovic! Především pro turistky a milovnice piva se hodí tip na zahájení sezony v Moravském krasu a okolí.

Pochody startují v Blansku a Boskovicích, a povedou do pivovaru Černá Hora, kde se bude na nádvoří konat kulturní program. A ve 14 hodin tu proběhne slavnostní zakrojení do prvního letošního turistického salámu.

Cílem akce je kromě zábavy taky vytvoření rekordu – napočítat co nejvíc lidí, co mají o jakékoli kolečko víc, takže třeba ozubené, z dětského autíčka, z hodinek, ze salámu, tlačenky, případně kolečko, co se s ním vozí písek na stavbě, trakač nebo kolo od vozu…

Start z Blanska je mezi 8 a 10 hodinou ze zámku, z Boskovic vyjíždějí autobusy z parkoviště u restaurace Zlatá růže v 9 hodin.

Kdy a kde: neděle, Blansko, Boskovice, Černá Hora, www.blanensko.cz

Moravský kras víkend

V okolí Moravského krasu se můžete vydat na aprílové pochody.

zdroj: Isifa.com



Loučeň zve pejsky

Sobotní přehlídka chundelatých psích obrů leonbergerů jistě nepotěší jenom vaše děti. Málokteré plemeno je tak fotogenické, přátelské a přítulné. Ale kdybyste se náhodou u toho nudila, dáte si zatím v kavárně dort a latte.

A kdybyste přijeli místo soboty až v neděli, můžete si užít speciální supervelký prohlídkový okruh, který bude v nabídce vždy v neděli odpoledne. „I ty dveře, které zůstávaly dosud uzavřeny, otevřeme,“ slibuje kastelán Jiří Senohrábek.

Uvidíte tak třeba zámeckou půdu, kde se v koutku skrývá malířský ateliér kněžny Marie Thurn-Taxis. A především interiér barokního zámeckého kostela Nanebevzetí Panny Marie, architektonicky nejcennější části celého zámku, projektované slavným stavitelem Františkem Maxmiliánem Kaňkou.

Kdy a kde: sobota a neděle, zámek Loučeň, www.zamekloucen.cz

štěně víkend

Takoví krásní pejsci budou k vidění v Loučeni.

zdroj: Isifa.com



Milovice svolávají čarodějky

Existují věci mezi nebem a zemí, ne že ne. Pokud tomu taky věříte, vydejte se do Milovic na prodejní výstavu a semináře Milovické čarování.

Přednášky jsou o kartách, čakrách, roku 2012, hypnóze, automatické kresbě i relaxaci s tibetskými mísami. Ty jsem zažila na vlastní tělo a je to něco neuvěřitelně zvláštního!

Můžete poslouchat, něco se naučit, koupit si esoterické pomůcky a taky se účastnit tvůrčích dílen, třeba kreslit mandaly nebo korálkovat a vyrábět vinuté perly. Dokonalá ženská zábava.

Kdy a kde: sobota, od 10.30, Milovice, Kulturní dům, ulice 5. května 37, www.dotyky.com

Milovice čarování víkend

Věci tajemné můžete zkoumat o víkendu v Milovicích.

zdroj: Isifa.com