Za Sexem jedině do New Yorku

Zábava 30. března 2012

Tedy přesněji řečeno za Sexem ve městě. Právě v ulicích Manhattanu se tento populární seriál odehrával a zanechal tu své stopy pro turisty.

Magické město plné mrakodrapů má mnoho tváří a jednu z nich mu do vínku, a to zřejmě na dlouhá léta, vtiskly právě čtyři sympaticky potřeštěné kamarádky – Carrie, Samantha, Charlotte a Miranda. Třicátnice, později čtyřicátnice, které mezi sebou kromě obvyklé diskuse o módě šťavnatě rozebíraly i své sexuální a partnerské zážitky.

Seriálovému šílenství propadl tehdy i samotný New York a z míst, kde se před kamerou objevily jejich hlavní představitelky Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis a Cynthia Nixon, se bez nadsázky staly poutní zastávky.

Později, když se třeba po cukrárně s Carrieinými „kapkejky“ začali shánět i turisté, stal se na Manhattanu ze Sexu ve městě výhodný byznys. Dnes si proto milovníci příběhu o Carrie Bradhsaw, co ví hodně o sexu a nebojí se zeptat, mohou objednat túry pěšky i autobusem. A dlouhé i kratší, přičemž ta nejobsažnější má dokonce 40 exteriérových zastávek!

Pojďme proto společně navštívit alespoň ty, které stojí opravdu za vidění...

sex ve městě
zdroj: Isifa.com

Sex v knihovně

Hlavní budova New York Public Library proslula v seriálu hned ve vícero sekvencích. Poprvé, když Miranda dvěma cizím dívkám, jež se bavily o problémech s partnery, neomaleně skočila do řeči a pronesla onu památnou větu.

„Chtěla bych vás ušetřit promarněného času, dámy, zkrátka ten váš není do vás blázen!“

Podruhé sehraje stejná knihovna ještě mnohem důležitější roli: v jednom z jejích sálů chtěla mít Carrie svatbu s panem Božským. Budova je totiž opravdu monumentální. Je z bílého mramoru a zabírá celé dva bloky na 5. Avenue mezi 40. a 42. ulicí. Kromě toho se na jejích schodech hezky odpočívá.

Zadní trakt New York Public Library nabízí další filmové zastavení, totiž Bryant Park, kde proslulá seriálová děvčata čekají na ještě proslulejší newyorský Fashion week. Velká módní podívaná se ve zdejším přistaveném stanu koná dvakrát ročně. V Bryant Parku se ale odehrávala i jiná scéna Sexu ve městě. To když Harry s Charlottou vzali Lily na kolotoč.

Park stojí opravdu za vidění. Kousek zeleně v sevření mrakodrapů působí opravdu bombasticky. V nedalekém Bryant hotelu narazila navíc Carrie i na svého pana Božského. Tehdy však k její smůle slavil zasnoubení s jinou.

sex ve městě

Na schodech newyorské veřejné knihovny si lze hezky popovídat o lecčems. Třeba o problémech s partnerem.

foto:
sex ve městě

V Bryant parku se koná dvakrát ročně proslulý Fashion week. Když se do něj časově nestrefíte, svezte se třeba alespoň jako Lily na kolotoči.

foto:

Kněz odolal svodům

Když se ze středního Manhattanu vydáte jižním směrem po 5. Avenue, kolem 29. ulice narazíte na The Church Around the Corner (Kostelík za rohem). Ten vešel do dějin seriálu scénou, ve které si sexuchtivá Samantha vyhlídla další, tentokrát velmi neobvyklý objekt. Františkánského pátera v podání svůdného Costy Mandylora se jí však přes veškerou snahu svést nepodařilo.

No a o pár ulic jižněji natrefíte na proslulé lokality zdejších VIP Greenwich Village a SOHO. Na 66 Perry Street najdete i dům Carrie Bradshaw. Kdybyste náhodou měla volných v přepočtu 290 milionů korun, je k mání.

sex ve městě

Není libo dům Carrie Bradshaw? Stojí jen pár stovek milionů korun.

foto:
sex ve městě

V kostelíku za rohem bohužel krásného františkánského pátera nenajdete, ale třeba potkáte toho svého pana Božského

foto:

Intimní „ouška“

Na 7. Avenue nevynechejte obchod s lechtivým zbožím The Pleasure Chest, kde si Charlotte koupila svůj pověstný vibrátor, který pro jeho „ouška“ něžně nazývala „králíček“.

A určitě zajděte na skvělé „kapkejky“ do pekárny Magnolia na rohu Bleecker street a 11. ulice. Pochutnejte si třeba na Carrieným nejoblíbenějším s růžovou máslovou pěnou a cukrovou sedmikráskou. Od časů seriálu jich ve zdejší provozovně prodávají na pět tisíc kusů denně! Holky ze Sexu ve městě jim ďábelsky zvýšily obrat. Učiněné požehnání, chce se kacířsky dodat...

sex ve městě

Nebo že by stačil pouze malý suvenýr ze sexshopu?

foto:

sex ve městě

6. Nenechte si ujít ochutnat buchtu s načančanou barevnou máslovou pěnou zvanou cupcake. Kde jinde než v pekárně Magnolia.

foto:

Konec na mostu

A jak cestování uzavřít? No přece happy endem. Pro Mirandu a Steva se konal na Brooklynském mostu. Dojímavé smíření s krásnou vyhlídkou na Brooklyn i Manhattan v zajetí lan nejstaršího dlouhého závěsného mostu na světě z dílny německého konstruktéra Johna Röblinga je nádhernou tečkou za naším vyprávěním o newyorských stopách tohoto kultovního ženského seriálu.

sex ve městě most
foto: