Kam vyrazit o víkendu

Zábava 9. března 2012

Pokud nemáte ještě žádné plány (ale polehávat a upíjet Rulandské je dobrý plán), třeba vás naše tipy inspirují.

Líbeznice kouzlí

Už dneska (v pátek) startuje a zítra pokračuje magický festival Velká cena Divadla kouzel, kde se kromě soutěžení v iluzích a jiném čarování bude volit taky Miss Magie. Sobotní program začíná už v půl desáté a od 19 hodin bude probíhat galaprogram s hvězdami. Možná přijde i kouzelník… Tedy sem asi určitě.

Kde: Divadlo kouzel Pavla Kožíška, Líbeznice u Prahy, informace na www.ceskymagickysvaz.cz

kouzelník

Magický festival se koná nedaleko Prahy

zdroj: Isifa.com

Praha předvádí člověka

Jestli na to máte žaludek, můžete se podívat jiným lidem až do žaludku. Taky do plic, cév, mozku a svalů. V sobotu totiž začíná výstava The Human Body Exhibition, která ukazuje to, co zatím znali jen patologové. Velmi fikaně zakonzervovaní lidé (kteří prý všichni věnovali svá těla vědě dobrovolně) znázorňují například to, co s námi udělá přejídání nebo kouření.

Vystavovatelé jsou pyšní zvláště na chlapíka zvaného Red Man – tento celotělový exponát představuje tisíce kilometrů žil a cév vedoucích lidským tělem. Jestli máte děti drsňáky, vezměte je s sebou. Mně by se o tom ale asi zdály noční můry... (Rodinné vstupné dva dospělí a až tři děti je za 900 korun.)

Kde: Výstaviště Praha-Holešovice, www.humanbody.cz

The Human Body Exhibition

Krásy lidského těla objevte na výstavě The Human Body Exhibition

zdroj: Isifa.com

Rájec těší květinami

Máte ráda kamélie? Jestli ano, tak do neděle ještě můžete zhlédnout výstavu těchto krasavic v zámku Rájec nad Svitavou (leží na sever od Brna). Můžete tu obdivovat padesátileté keře kamélií, a k tomu aranžmá z květů a výrobků uměleckých kovářů.

Kdybyste to náhodou stihla ještě dneska – v pátek – koná se v zámecké restauraci ve tři odpoledne bezplatná přednáška o téhle rostlině, které se někdy říká prostě čajovník. Na zámku se proto bude taky ochutnávat čaj, ukazovat kovářské umění a prodávat různé dobrůtky, jako jsou třeba trdelníky a perník. Poslední vstup je v pět odpoledne.

Kde: Zámek Rájec nad Svitavou, www.zamekrajec.cz

kamélie

Na krásné kamélie se zajeďte podívat do Rajce

zdroj: Isifa.com

Špindl jede na snowboardu

Pro milovnice sportu, třeba i jen na koukání, je tady vrchol české snowboardové sezony, kde se dají vidět ti nejlepší z nejlepších. Jestli máte doma pubertální děti, touhle akcí je rozhodně potěšíte. Loni ji vyhrál Petr Horák, který prohlásil: „Na Quiksilver Snowjam se těším celou sezonu.

Je to jedna velká show pro diváky, kterým můžeme ukázat kvalitní snowboarding. A to mám nejradši - když můžu lidi bavit svým ježděním. Takže na viděnou ve Špindlu, bude to zase mejdlo!“ Jestli chcete vážně mejdlo, tak večer bude v party stanu.

Kde: Špindlerův Mlýn – Svatý Petr, www.snowjam.cz

špindl

Ve Špindlu se bude jezdit a skákat

zdroj: Archiv

Šluknov vzpomíná na Arabelu

Věděla jste, že ve Šluknově se nachází nejsevernější český zámek? Já tedy ne. V každém případě mají otevřeno, i když ještě nezačala jarní sezona. Navíc tady právě probíhá výstava originálních kostýmů a rekvizit z milovaného seriálu režiséra Václava Vorlíčka.

Ponořte se do pohádkového světa, můžete se pak třeba vymlouvat, že to chtěly vidět děti :-) K vidění je cestovní plášť i kouzelný prsten, ale obávám se, že je návštěvníkům nepůjčují. Výstava trvá do 26. dubna.

Kde: Šluknovský zámek, www.mesto-sluknov.cz

Arabela

K vidění budou kostýmy oblíbených pohádkových hrdinů

zdroj: Isifa.com