Nemáte plán na víkend? No tak teď už ho máte!

Zábava 27. dubna 2012

Ve svém volnu by si měl člověk prohlédnout něco krásného: kytky, šperky, fotky nebo auta. A dát si kafe.

Havlíčkův Brod se prochází v zahradě

Tedy asi ne doslova, ale skoro. O víkendu se tady totiž koná už 19. ročník zahradní výstavy. A to, jak víme, není jen příležitost pro šílené pěstitele, kteří po vzoru Čapkových hrdinů vynášejí kaktusy za ňadry.

Já tedy za ňadry nic nevynáším, mimo jiné proto, že by se mi tam vešla tak maximálně semínka menších kytek. Nicméně zahradní výstavy miluju a představuju si, jak to bude pěkné, až budu mít aspoň balkón a na něm převisivky a popínavky a plazivky.

Taky se bude předvádět třeba zahradní nábytek a pergoly, navíc tady slibují kulturní program a akce pro děti. Má být krásně, tak to jsou kytky ideální.

Kdy a kde: sobota a neděle, Kulturní dům Ostrov Havlíčkův Brod, www.zlatyceskyrucicky.cz

28 duben program zahrada kytky

Ze zahradní výstavy si můžete odnést domů nejen dojmy, ale taky rovnou květiny.

foto:
zdroj: Isifa.com

Františkovy Lázně předvádějí módu

Já být zrovna ve Františkových Lázních, tak stoprocentně zajdu na před týdnem otevřenou výstavu Rapsodie v modrém. Ale i kdybych byla jen někde poblíž, nechám se tam nalákat a strávím pěkné odpoledne v kombinaci kavárna – lázeňská přírodní procházka – kulturně-módní zážitek. No a pak zase kavárna.

V místním muzeu si můžete prohlédnout oděvní originály Lenky Tomandlové, autorské šperky Lady Vosejpkové a fotografie Evy Hajšmanové.

Kdy a kde: sobota i neděle, Městské muzeum Františkovy Lázně, www.muzeum-frantiskovylazne.cz

program 28 duben moda frantiskovy lazne

V muzeu si prohlédnete módu, šperky a fotky a povznesená na své ženské duši můžete zpátky do týdenního života.

foto:
zdroj: Vlasta.cz

Praha ukazuje naději

Nebudu vám tvrdit, že to je úplně veselá výstava. To teda není, i když se hodně snaží. Ale je fajn a pomůže vám kouknout se na svůj život z onačejšího úhlu. Na Staroměstské radnici jsou totiž k vidění fotografie dětí, které se léčí na onkologii v motolské nemocnici.

Výstava se jmenuje Můj nový život. Fotila Kamila Berndorffová a je tu k vidění jejích 55 velkoformátových fotek ukazujících, že děti se samozřejmě léčí s vážnou nemocí, ale nepřestávají žít a snít o tom, co krásného je ještě čeká.

Vstupné je dobrovolné, výtěžek putuje na zábavné programy pro léčené děti.

Kdy a kde: sobota i neděle, Praha – Staroměstská radnice, www.mujnovyzivot.com

program 28 duben kerestešová výstava

Andrea Kerestešová se zúčastnila vernisáže fotek motolských dětí. Za ní vidíte fotku Marka, kluka s velkou odvahou žít.

foto:
zdroj: Vlasta.cz

Hradec Králové láká na autíčka

Promiňte, nejsem zasvěcený pisatel, protože nemám ani řidičák. Nicméně mě neminula informace, že si lidé dělají nějaká „vytuněná“ auta a rádi se dívají na to, jak přesně „vytuněná“ je mají ostatní. A taky, přestože je to především mužská zábava, že jsou mezi řidiči i posádkami taky ženy. A to nejenom ty velmi spoře oblečené krasavice, co se zřejmě dodávají ke každému dražšímu vozu. (My teda vůz úplně levný nemáme, ale buď mi manžel něco tají, nebo musím být za krasavici já.)

Nicméně: od pátku do soboty kromě toho, že se bude volit Miss Autosport, budou k vidění zajímavá auta, kaskadérské kousky s pyrotechnickými efekty a taky unikátní Škoda 130 RS A5 v akci na okruhu. Jedná se o vůz, který můžete v polorozebraném stavu vidět pouze v depozitu v Mladé Boleslavi, píšou organizátoři.

Kdy a kde: pátek a sobota, Hradec Králové, okruh CzechRing, https://autosport-tuning.com

28 duben program auticka

V Hradci Králové byste měla najít úžasné modýlky v poněkud větší velikosti.

foto:
zdroj: Isifa.com

Uherské Hradiště potěší oko

Už jen poslední dva dny máte na návštěvu výstavy Kámen v mnoha podobách. Není to veletrh stavebnictví, ale přehlídka tvorby dvou výtvarnic: Viery Boškové a Evy Vítové.

Ty vytvářejí šperky a oděvní doplňky a tentokrát se společně inspirovaly právě kameny, konkrétně nejčastěji karneolem, jaspisem, achátem, ametystem nebo jantarem. Jejich krásné tvary se dají třeba namalovat na hedvábí a pak nosit jako šátek. Opět doporučuji v kombinaci s dortíkem a kávou.

Kdy a kde: sobota a neděle, Slovácké muzeum v Uherském Hradišti, www.slovackemuzeum.cz

program 28 duben kamen

Tohle není kámen, ale obrázek kamene na hedvábí. Nechte se inspirovat.

foto:
zdroj: Vlasta.cz