Vedeme světový žebříček neřestí

Zábava 21. května 2012

Soutěžními kategoriemi jsou spotřeba alkoholu, tabáku a drog a závislost na automatech. Otázka je, jak si k takovému vítězství gratulovat. Co třeba takhle?

Prestižní americká agentura Bloomberg si dala záležet. K sestavení žebříčku neřestníků využila informace Světové zdravotnické organizace, Tobacco Atlas, Úřadu OSN pro drogy a kriminalitu nebo nadnárodní poradenské firmy pro hry a sázky Global Betting and Gaming Consultants. Všechno vážené instituce, žádná ořezávátka. To znamená, že se můžeme nadmout hrdostí, jak vysoko nás ocenily.

Teď nás čeká ještě náročnější úkol: Dosáhli jsme sice vítězství, nicméně ho musíme příští rok a v dalších letech také uhájit. Podívejme se tedy na to, v čem se můžeme zlepšit, kde máme zjevné či skryté rezervy.

Jsme prostě jedničky – na zdraví!

V konzumaci alkoholu jsme se umístili na skvělém prvním místě. Usnout na vavřínech však nesmíme. Proto chlastejme prosím stále více!

Zajímavé páté místo jsme získali v kategorii kouření. Není to špatné, jenže kdybychom do budoucna zabrali, mohli bychom být „na bedně“.

Více úsilí snad můžeme požadovat nejen po současných kuřácích, ale zejména je nezbytné získat nové plíce. Proto pryč s odvykacími kúrami a nikotinovými náplastmi!

Inspirativní příklady můžeme čerpat od drogově závislých spoluobčanů, jejichž zásluhou jsme se v příslušné kategorii umístili na velmi hezkém druhém místě. Jistěže i v této oblasti musíme zrychlit krok – stačila by jen malá úprava zákona, která by umožnila prodávat lehké drogy v samoobsluhách a tvrdé drogy v lékárnách (samozřejmě bez předpisu).

žena alkohol

Na osobu u nás připadá 16,5 litru alkoholu a 2368 cigaret za rok.

zdroj: Isifa.com
drogy

Drogy užívá 21,6 % Čechů (předstihly nás pouze Spojené státy).

zdroj: Isifa.com

Kdo si hraje, nezlobí

Ovšem přímo tragické jsou naše výkony v hraní automatů. Zde jsme zaujali potupné dvanácté místo. Navrhuji přísná nápravná opatření. Prvním je neodkladně nahnat do heren k automatům všechny nezaměstnané. Část z nich tam už dnes obětavě tráví většinu svého času a nezištně zde utrácí sociální dávky. Máme tedy dostatek zkušených instruktorů, kteří mohou rychle zaučit ostatní.

Druhým krokem by měly být povinné návštěvy heren pro všechny státní zaměstnance, a to nejméně na hodinu denně. Úředníci, policisté, vojáci, zdravotníci, všichni musí k vřeštícím bednám, jinak si celkové prvenství příští rok neudržíme!

Mysleme na poctivé dříče v ostatních kategoriích – zejména na alkoholiky a feťáky – kolik píle, času a peněz věnují nácvikům i přímým výkonům.

Vezměme si je za vzor a nedejme se zahanbit! Přece se příště nenecháme připravit o vítězství nějakou Habeší nebo Chile. Nebo nedejbože Slovenskem - to by bylo na novou revoluci!

A sex bude náš!

Vzhůru k dalším vítězstvím, ještě oslnivějším! A pozor – informovaní lidé tvrdí, že agentura Bloomberg prý připravuje další hodnotící žebříček, tentokrát podle erotických neřestí. Takže nesoustřeďme se prosím jen na prolévání hrdel, kouření, píchání heroinu a rozfofrování výplat v kasinech.

Pojďme také pořádně zabrat při... no ale o tom bude čas si něco povědět, až ten další žebříček Bloomberg zveřejní.

automat

Život je prý hra. Tak pojďte žít, ať vyhrajeme! Potom potopa...

zdroj: www.thinkstock.cz