Což zajít k Richardu Gerovi?

Zábava 28. května 2012

Nebo že bychom zaťukali na okénko u Roberta Redforda či De Nira? Dokonce prý budeme vítáni. Má to jediný háček - hollywoodští bardi nebudou doma.

Jedná se totiž pouze o jejich hotely, které za ně vedou pečlivě vybraní manažeři. A proč se vrhly celebrity na vedlejšáky? Inu, prý jim vynáší. A taky člověk nikdy neví, jak dlouho o ně bude mít nestálý filmový svět takový zájem, že. Proto vydělané peníze rychle točí dřív, než přestanou být žádanými krasavci. Dokud je jejich jméno ještě stále značka.

Mezi celebritami tak propukla nová mánie zvaná hotelnictví.

Show must go on!

„Když vy, pánové, tak já taky!“ řekl si frontman kapely U2 Bono Vox a v irském Dublinu se pustil do podnikání v oboru pohostinství. Bez ohledu na to, že v minulosti jako správný rocker hotelové pokoje spíše ničil, nyní ty své notně zvelebuje. Inu, bouřlivé mládí je pryč a navíc dnešní doba velí chovat se ekonomicky.

Proto se po vzoru Bona na podnikání vrhla i Gloria Estefan. Nováčkem hoteliérské branže není ani hvězdný režisér Francis Ford Coppola (Velký Gatsby, Cotton Club) - jenž po celém světě vlastní již pět luxusních ubytovacích komplexů. Poslední šestý otevřel jen teď nedávno v březnu.

V jacuzzi Clinta Eastwooda

Když začal Drsný Harry Clint Eastwood v kalifornském Carmelu (v němž mimochodem před lety zastával funkci starosty) přestavovat svůj příbytek, podezřívali jej mnozí z megalomanie. Třicítka farmářských depandancí se však přes očekávání nestala jeho bydlištěm, nýbrž hotelem s názvem Mission Ranch.

O příliv hostů se Eastwood bát rozhodně nemusí. Městečko Carmel vzdálené 185 km od populárního San Franciska přitahuje celebrity od nepaměti. Zdržovali se zde třeba spisovatelé Hemingway, John Steinbeck, Jack London. Hotel Cypress Inn zde donedávna vedla i legendární blonďatá herečka a zpěvačka Doris Day. A přitažlivost Carmelu, jak se zdá, nevyčichla ani dnes. Dokazuje to například i častá přítomnost hezouna Brada Pitta.

clint

Přestože je Mission Ranch vlastnictvím Clinta Eastwooda, neplatí se zde za ubytování horentní sumy. Hotel je totiž zařazen do kategorie tříhvězdičkových.

foto:

Všude je to samé Sundance 

Sundance Resort, Sundance festival, televizní Sundance Channel. Aby také ne, film Butch Cassidy and Sundance Kid je jednou ze srdcových záležitostí Roberta Redforda. Proto není divu, že si v Utahu, v místě posledního odpočinku svého sympatického kriminálníka, už před lety zřídil svůj hotelový komplex čítající 95 luxusních bungalovů. 

A že Sundance Resortu nechybí slavní hosté, není pochyb. Bohatou návštěvnost mu zaručuje v první řadě už bezvadná lokalita. Jen kousek odtud je totiž olympijské Salt Lake City. Světově proslulý letní Redfordův Sundance Film Festival však do resortu každoročně přitáhne tu nejznámější hollywoodskou smetánku. To se pak majiteli dolárky samozřejmě jen sypou. 

redford

Horskou přírodu s výhledem na rozeklané štíty si lze parádně užít v Redfordově Sundance Resortu.

foto:

Staňme se Pretty woman!

Proč ne. Týdenní pobyt v ubytovacím zařízení nováčka v oboru hotelnictví Richarda Gera vypadá naprosto reálně. Okolí hotelu Bedford Post Inn je navíc nádherné a ceny, přestože jde o celebritu, velmi příznivé. Třeba taková hodina jógy zde vyjde na neuvěřitelných 20 dolarů. Což je cena, za kterou si v pouhých osmdesát kilometrů vzdáleném New Yorku „vítaní slunce“ zajisté nedopřejeme.

A ještě něco, milé dámy! Vzhledem k faktu, že ve Westchester County má svůj dům i tento neodolatelný zřizovatel hotelu, mohlo by se stát, že na něj přece jen s trochou štěstí narazíte. Ostatně po hodinách jógy budeme navíc „pretty“.

gere

Když na jógu, tak jedině u Richarda Gera v Bedford Post Inn.

foto:
gere

Hoteliérka ve velkém

Jestli výše zmiňovaní pánové vlastní toliko po jednom hotelu, tak Gloria Estefan své podnikání pojala vskutku ve velkém stylu. Po prvním úspěšném projektu ve stylu art deco jménem Cardozo Hotel se se svým manželem Emiliem pustila rovněž v Miami do provozování čtyřhvězdičkového hotelu.

Costa d´Este Beach Resort, jak se hotel s 94 pokoji jmenuje, se nachází na slavné Vero Beach. Prosperující majitelé jsou na rozdíl od výše jmenovaných na svém panství prý k vidění docela často. Takže šance potkat Glorii je hodně vysoká.

estefan

Gloria Estefan a její manžel Emilio se jako majitelé prezentují i na webových stránkách hotelu

foto:
estefan

Nejen v Číně se kopíruje

„Když se už léta letoucí ve festivalové branži Redfordovi tolik daří, tak proč bych do toho nešel také,“ zauvažoval zřejmě drsňák Robert De Niro, a ve svém rodném New Yorku se v roce 2005 v manhattanské čtvrti Tribeca pustil do organizace stejnojmenného filmového festivalu. A o tři roky později pak logicky stejně tak zakoupil festivalový doplněk - The Greenwitch Hotel s 88 pokoji.

Zatímco u Redforda si chatu k bydlení pořídíte za „pouhých“ 200 dolarů (3800 Kč) na noc, což je v americkém měřítku poměrně lidová cena, u De Nira si ani neškrtnete. I za tu nejjednodušší cimřičku chce 600 dolarů (11432 Kč). O luxusním apartmánu ani nemluvě. Cena 6600 dolarů je už neúnosná i pro lépe situovaného Američana.

de niro

The Greenwich Hotel Roberta De Nira, byť to na první na pohled ani nevypadá, patří mezi pěkně „mastná“ ubytovací zařízení

foto:

Režisér není žádný troškař

Světoznámý Oscary ověnčený režisér Francis Ford Coppola (Kmotr 2) je v hotelnictví stejně jako ve filmu ostříleným bardem. Letos v březnu otvíral už své šesté ubytovací zařízení. Tentokrát se vracel k rodinným kořenům. V jihoitalské Bernaldě, odkud pocházel jeho dědeček, zřídil hotel Palazzo Margherita. Specialitkou je soukromé kino, kde si hosté mohou „pochutnat“ na 300 filmových snímcích slavného mistra režie.

Francis Ford

Mafiánská jižní Itálie zřejmě režiséra Coppolu uhranula na celý život.

foto:

Mamma Mia! Byznys frčí i v Evropě!

Úspěšná kapela, úspěšný muzikál - na takovou tradici musí navázat i úspěšný hotel. Hotelu Rival s 99 pokoji ve stockholmské čtvrti Gamla Stan nešéfuje nikdo jiný než blonďatý fešák Benny Andersson ze skupiny Abba.

A co je fajn, cenově je dostupný i českému turistovi. Láce to sice za 189 dolarů (3600 Kč) není, ale zato má každý pokoj 32palcovou televizi, tři telefony, internet a k dispozici 12 cédéček od Abby. A snídaně se nebudete moci dočkat. Z postele vás vyláká vůně čerstvě napečeného pečiva z vlastní pekárny.

rival

Hotel Rival sice zvenčí není nic moc. Určitě nás však zaujme svým moderním interiérem.

foto:

Z Dublinu se hlásí Bono

A spolu s ním i ostatní členové kapely U2. Hotelový byznys zde vedou už skoro 15 let. A přestože se jedná o pětihvězdičkové zařízení, jehož 50 pokojů se vyznačuje špičkově elegantním designem, má Clarence Hotel pořád plno.

Pozor: Na rozdíl od Bennyho Anderssona, který svou muziku hostům dopřává, se ale v Clarencu „rockovat“ nedoporučuje!

Clarence Bono

Clarence Hotelu Bona Voxe vládne atraktivní, leč jednoduchý světlým dřevem doplněný design

foto:
clarence