Nedělní úplněk pohne našimi životy

Zábava 5. května 2012

Tuto neděli 6. května se odehraje druhý ze tří nejsilnějších úplňků letošního roku. Do našich životů prý přinese výrazné změny.

Jste podrážděná, mrzutá a stále ve střehu? A většinou netušíte, co se to s vámi děje? Možná za tím vězí tři nejsilnější úplňky letošního roku. Konkrétně dubnový (6.4.), zítřejší květnový (6.5.) a celou tuto silnou „triádu“ uzavře úplněk 4. června, kdy bude po několika letech přes Slunce viditelně přecházet planeta lásky Venuše.

Jak jste zvládla ten velikonoční?

Dubnový úplněk proběhl na Velký pátek, tedy na významný křesťanský svátek spojený s Velikonocemi. Souvisel také s velkým židovským svátkem Pesachem. Z duchovního pohledu odstartoval silné emoční změny. Proto jste na své náladě mohla - i zcela bezdůvodně – zaznamenat silné výkyvy.

Možná ve vás začaly hlodat obavy o profesní postavení, změny bydlení, cítila jste smutek, podrážděnost a stahovala se do sebe. V dubnu totiž prošel úplněk znamením Vah, které symbolizuje hledání rovnováhy. Jak té duchovní, tak zcela praktické v reálném životě.

V jeho průběhu se nedoporučuje dělat zásadní rozhodnutí nebo absolvovat důležitá jednání spojená s osudem dalších lidí. Vše má takříkajíc volně plynout, abychom měli více času na podporu své vnitřní, duchovní síly.

Zítra se vyklidníte a budete tvůrčí

No a zítra nás čeká prostřední z významných úplňků. Proběhne ve znamení Štíra a do našich životů (ale i do politiky, průmyslu apod.) by měl přinést zklidnění. A očekávejte příval tvořivé energie!

Zjednodušené heslo pro zítřek: To, co s láskou vymyslíš pro druhé, začni uskutečňovat.

Vlastně to budete dělat především pro sebe, protože začnete intenzivněji vnímat sebe sama prostřednictvím druhých, což posílí vaši duchovní energii.

Zítřejší úplněk představuje silný energetický proces, který prý se dotkne každého. A zajímavé je, že je spojený s nejdůležitějším buddhistickým svátkem – Visakha Puja, kdy se oslavuje narození, osvícení a smrt Buddhy. Cítíte to duchovní propojení? Nic není náhoda...

Úplněk v síle lásky

A celou etapu letošních tří nejsilnějších úplňků dovrší 4. červen, kdy nastane úplněk ve znamení Střelce. Na jednu stranu výrazně zklidní bouřlivé emotivní období, kterým procházíme. Na stranu druhou k nám vysílá poselství, kterým oblastem v našem životě bychom měli v následujících měsících a letech věnovat největší pozornost.

Ve spoustě z nás začne hlodat silný pocit, že se blíží nějaká velká změna. Znáte to, takové to tušení, že se v naší blízkosti brzo něco odehraje... A řada „nevěřících Tomášů“ se díky tomu začne zajímat o duchovno. Spoustě lidí totiž zesílí intuice a budou mít i překvapující vize, jasnovidecké sny či vnuknutí. Tohle všechno má být jasným důkazem, že intenzita všech tří nejsilnějších úplňků tohoto roku splnila svůj účel.

No a těšte se, s červnovým úplňkem má do našich duší i životů vstoupit ještě hlubší vnímání lásky. Což ještě podpoří další mimořádný jev - právě 4. června přejde planeta Venuše přes Slunce (naposledy se to stalo v roce 2004). Očekávat máme znásobení pozitivní energie lásky a pročištění vztahů, ať už směrem k semknutí se, nebo k rozpadu.

úplněk

Čeká nás úplněk...

zdroj: Isifa.com
štír

... ve znamení štíra

zdroj: Isifa.com

Co možná nevíte o úplňku:

  • Nastává ve chvíli, kdy se Země nachází mezi Sluncem a Měsícem a celá polokoule Měsíce, která je obrácená k Zemi, je osvětlená.

  • Úplněk je od nepaměti považován za magický den, který má silný vliv nejen na naši tělesnou schránku, ale také na naši psychiku. Není divu, když Měsíc právě v tento den dokáže pohnout mořem (probíhá vysoký příliv)!

  • Za úplňku se nám v těle hromadí více energie a tekutin a máme tendenci přibývat na váze. Zároveň disponujeme podstatně větší sílou, a sneseme tedy větší fyzickou zátěž.

  • V tento den se doporučují půsty. Ale ne nějaké drastické, postavené pouze na pití vody – ty se hodí spíš pro novoluní. Vhodná je spíš lehká strava, především ovoce a zelenina.

  • Za úplňku se nedoporučuje podstupovat chirurgické zákroky (samozřejmě vyjma těch pro život nezbytných), protože rány hodně krvácejí a společně s jizvami po operacích se hůře a déle hojí.

  • Podle statistik právě za úplňku přibývá infarktů. Zvyšuje se také kriminalita a dochází k většímu počtu sebevražd. A roztěkanost a podrážděnost zapříčiňují i více dopravních nehod.

  • U silných a pozitivně naladěných lidí vyvolává úplněk kupodivu romantickou náladu. Tento den se proto doporučuje k navazování nových vztahů, vyznávání lásky, pro odpouštění či usmiřování.

  • A věděli jste, že za úplňku se rodí nejvíce dětí?

Je vám blízké duchovno, alternativní medicína, východní filozofie a podobně? Pak právě pro vás je určena pravidelná rubrika Umění žít v časopise Vlasta.

Vlasta předplatné velký