Sexy 40 radí: Dělejte, co vás dělá šťastnou

Zábava 10. června 2012

Dobré geny, mladší manžel, radost ze života, malé dítě, spousta aktivit – to jsou recepty, jak vypadat sexy bez ohledu na věk. Co jsme ještě vytáhli z výherkyň naší soutěže?

Že žena může být krásná v každém věku, je klišé, ale snad nikdo si je nedovolí zpochybnit. Ale můžeme být v každém věku taky sexy? Účastnice naší soutěže Sexy čtyřicítka daly jasnou odpověď: Bezpochyby.

Žebříček všech 569 soutěžících i s výslednými počty hlasů naleznete ZDE.

Tři sexy dámy, které se dostaly „na bednu“, nejen vyhrály úžasné ceny, ale pozvali jsme je i na společné focení. Hana Koželuhová, Petra Mederová a Lenka Koláčková dorazily ze všech koutů republiky a kromě smíchu s sebou přivezly i takovou... prostě sexy energii. Byla fakt sranda.

sexy 40 2
foto:


sexy 40 4
foto:

1. místo: Hana Koželuhová

V tomhle věku jsme na vrcholu

Nejkrásnější se cítí, když je šťastná. A právě teď šťastná je a tohle životní období si vychutnává naplno, konečně má čas na sebe. Matkou se stala v devatenácti, takže si užívá zasloužené mateřské volno. Syn se už osamostatnil a manžela si nemůže vynachválit za jeho úžasnou toleranci, díky které se může věnovat svým koníčkům – ostatně stejně jako on.

„Léta a zkušenosti mě naučily řešit problémy s větším nadhledem.“

Do soutěže Sexy čtyřicítka se přihlásila proto, aby získala novou zkušenost, protože nové zkušenosti nikdy nejsou k zahození. Z úspěchu se do teď tak trochu překvapeně raduje, nikdy ji nenapadlo, jak daleko se může dostat. A stejně jako ostatní dámy moc děkuje všem, kteří jí poslali hlasy. Myslí si ale, že nejde jen o vnější krásu: „Každý člověk je svým způsobem krásný, někdo krásou vnější a jiný zase vnitřní.“ A my dodáváme: A někdo oběma.

ŽENSKÉ ZBRANĚ: Hana má moc ráda kosmetiku a docela si při péči o sebe s ní vyhraje: ráno denní krém, na noc noční, pravidelně peeling, masku... „Jednou za měsíc se ráda svěřím odborníkovi a navštěvuji šikovnou kosmetičku. Chodím i na pedikúru a jednou týdně na manikúru, protože se mi líbí upravené ruce.“ Nezapomíná ani na vlasy a každý týden si zajde na mytí a foukání a každé tři týdny na přeliv. Nejlepší kosmetikou je podle ní ale psychická pohoda a dobrý pitný režim.

Říkáte si, co peněz ji taková péče musí stát? Hana ale zas neutrácí moc často za módu. I když jako každá žena si čas od času udělá radost něčím kvalitním. Spíš než módními trendy se ale řídí vlastním vkusem a tím, aby se v oblečení cítila pohodlně.

Taky nezapomíná na pohyb. „Začala jsem jezdit na kole, což je sport, který se dá spojit s příjemnými procházkami. Oblíbila jsem si výlety na Sloup v Čechách. Tohle místo mám moc ráda a často se tam vracím. A taky ráda jezdím na kolečkových bruslích.“


RECEPT NA MLÁDÍ: Čtyřicet plus není podle Hanky v jedenadvacátém století nijak hrůzostrašné číslo. „Mám pocit, že lidé jsou v tomto věku profesně i životně na vrcholu. A ženy by se měly věnovat tomu, co je dělá nejšťastnějšími. Tedy pokud nezachází do přílišných extrémů... Ale já nemám ráda stanovování hranic, každá žena určitě ví, co dělat, a čemu se vyhnout.“

A co když si Hana potřebuje odpočinout? Ne, nejde se projít do lesa zarelaxovat nebo něco podobného, ale vyjede si do Prahy: „Mám ráda ten ruch, restaurace, bary a kavárny.“


sexy 40 1

2. místo: Petra Mederová

Voním se i na zahradu

Rovnou prohlásila, že proto, aby vypadala pořád dobře, toho moc nedělá. Ale vypadá fakt dobře, a navíc je hodně fotogenická. No schválně: tipli byste si, že je jí 45 let?! Petra tipuje, že za to vděčí hlavně genům, i její maminka prý vypadá o hodně mladší, než ve skutečnosti je. No a taky manželovi, kterému je o dvanáct let méně než Petře.

„Hlavně kvůli partnerovi se každé ráno nalíčím a upravím a snažím se s ním pořád držet krok.“

Petra nejen že na 45 let nevypadá, ona ani nežije život pětačtyřicetileté ženy, spíš minimálně o deset let mladší. Kromě dvou dětí ve věku dvacet a patnáct let má totiž taky tříletou ratolest. „S malým trávím celé dny. Na zahradě kopeme do míče, běháme s pejskem, válíme sudy,“ popisuje svoji nejčastější fyzickou aktivitu. Ale místo, aby kňučela, že je toho na ni moc, ještě si ráda s manželem zajde na squash.

ŽENSKÉ ZBRANĚ: I Petra o sebe ráda pečuje, zvlášť když vidí pozitivní ohlasy okolí. „Každý den se voním, i když jdu třeba jen se synem na zahradu. Můj manžel mě za to chválí, říká, že voním jako první den, kdy mě potkal.“

K parfému Petra přidává ráno studenou vodu, pleťovou vodu a hydratační krém, stíny a řasenku. Večer nezapomene na tělové mléko a krém proti vráskám.

Vlasy si barví sama, ke kadeřníkům se chodí jenom stříhat. Teď si je nechala zkrátit o třicet centimetrů, protože je to pohodlnější a lépe se jí udržují. Ráda zdůrazní svoji ženskost oblečením. Samozřejmě, když válí na zahradě sudy se synkem, obleče se do sportovního. Ale když zamíří na koncert svojí dcery, oblékne si něco přitažlivého, třeba tuniku nebo šaty a boty na podpatku.


RECEPT NA MLÁDÍ: V kategorii 40 plus se cítí výborně. „Díky třetímu dítěti jsem omládla, pomocí hormonů rozkvetla, děti mě naplňují štěstím. Jediná změna je snad jen to, že proti mladšímu věku mám o něco méně energie a větší potřebu spánku. Ale když se vyspím, jsem dobře naladěná a rozesmátá.“ Jinak prý žije, jako žila ve třiceti, a doufá, že tak bude žít i v padesáti.

Nejlepší odpočinek je pro ni vedle spánku dobrý film. „Nenapadá mě nic, čemu by se měla žena po čtyřicítce vyhnout. Ať každá dělá, co dělá ráda, a co jí přináší pocit uspokojení. Za nejlepší recept na sexy a pohodový vzhled považuje smích: „Uvolňuje hormony dobré nálady endorfiny. A upřímný úsměv je darem, který může dát kdokoliv.“


sexy 40 6
foto:

3. místo: Lenka Koláčková

Každé ženě doporučuji jógu

Do soutěže Sexy čtyřicítka ji přihlásila kamarádka. „Já bych asi neměla tu odvahu,“ říká skromně Lenka. I hlasování prý nakonec sledovala víc ona kamarádka a Lenčina dcera než ona sama.

Přiznává ale, že si někdy udělala večerní siestu a prohlížela si fotografie ostatních soutěžících. „A o většině z nich jsem si říkala: Jé, ta je pěkná, téhle to sluší a tahle jak je krásná...! Byly tam prostě moc pěkné ženy.“ Proto ani sama pořád nechtěla věřit, že je mezi hlavními vítězkami.

„Vždyť většina žen v mém věku vypadá podobně jako já - samozřejmě krásně!“

Jako příklad, že i v tomto věku „to docela jde“ udává Lenka své kamarádky z tanečního kroužku. „Nechybí jim ladnost, krása, humor, přátelské vlastnosti... Ony jsou prostě úžasné!“

ŽENSKÉ ZBRANĚ: Lenka si na kosmetiku moc nepotrpí. „Jsem hodně zaneprázdněná a na péči o sebe mi nezbývá moc času. Používám jen málo kosmetických přípravků, spíš takové ty úplně běžné. Ke kadeřníkovi si zajdu jednou za dva měsíce.“

Zato ale pravidelně chodí na jógu, kterou cvičí i doma. „A to můžu všem ženám opravdu vřele doporučit. Dalším mým koníčkem jsou orientální tance a taky ráda plavu a v zimě lyžuju.“ Hodně se také zajímá o módu – vlastní totiž obchod s oblečením.


RECEPT NA MLÁDÍ: Přemýšlení o věku si prý užila kolem třicítky a teď už ji to nebaví. „Dnes si naopak užívám života a věk neřeším. Cítím se dobře. Nejlepší je zapomínat na to, kolik člověku je. A to se mi stává často.“ Má recept, který se sice těžko plní, ale je zaručeně úspěšný: „Celý život se pořád něco mění. Je proto důležité radovat se z toho pozitivního a tím špatným se nezabývat.“

Když si chce Lenka odpočinout, pustí si dobrý film, nejlépe komedii. Taky doporučuje knihy a meditaci. A čemu by se žena po čtyřicítce podle ní měla vyhnout? Vůbec ničemu!

Soutěž Sexy čtyřicítka byla tak úspěšná, že jsme uspořádali něco jako její pokračování - Žena léta 2012. Vyfoťte se v plážovém úboru na chatě, u rybníka, u moře, prostě kdekoli, a nahrajte svoje fotky na www.zenaleta.vlasta.cz. Čeká na vás spousta úžasných cen a možná se uvidíme na focení a popovídáme si. :-)