Hurá, sezona fesťáků! Kde se bude hrát o víkendu?

Zábava 22. června 2012

Nastala sezona programů v přírodě. Bude to samá procházka a festival, ale proč taky ne. Jen si radši možná vezměte teplé prádlo.

Praha si hraje s Kašpárkem

Nejen pro majitelky dětí je určen program Kašpárkohraní v kempu na Džbáně v Praze. Bude tady průvod obřích masek, akrobacie na chůdách, fotbalové, florbalové a ragbyové utkání a stánky s deskovými hrami. Pro děti dorazí Majda z Kouzelné školky, a hlavně – nejen pro děti oblíbená kapela Kašpárek v rohlíku.

Na mě už je to moc velký odvaz, ale dětem se to líbí a členové kapely zaručují hudební úroveň. Vstup je zdarma! Koná se za každého počasí, vezměte si když tak deštník a pláštěnku.

Takhle hrál Kašpárek na festivalu Rock for people:

Kdy a kde: neděle, od 12 hodin, kemp Džbán, Praha, www.kasparkohrani.cz

Řevnice rockují pro slané děti

Máte pocit, že pro letní fesťáky nejste zrovna cílová skupina? No, zvací video uvádí mladičká moderátorka, ale to neznamená, že lidi nad dvacet se nemůžou bavit. Třeba v Lesním divadle v Řevnicích, kde bude letos už poosmé hudební open-air festival Rockový Slunovrat. Hudba tady nebude jen „řvaní“, nebojte, i když společným kořenem je rock.

Jedním z hlavních tahounů je kapela Wohnout, další veleúspěšná (i za hranicemi) Charlie Straight. Punk-rockový nářez slibují Pipes and Pints se skotskými dudami. Pak tady bude třeba Sunshine, Fast Food Orchestra nebo Zoči Voči.

A co s tím mají společného slané děti? Tak se říká těm, kdo onemocněli cystickou fibrózou, protože jejich pot je slaný. A právě jim bude věnován festivalový výtěžek. Organizátoři slibují pivo a klobásy, ale taky čajovnu na mechu.

Nechte se pozvat videem:

Kdy a kde: sobota, od 9.30, Lesní divadlo Řevnice, www.rockovrat.cz

Velké Karlovice zvou na pochod

Máte chuť na pořádnou procházku v přírodě? Jestli má být opravdu pořádná, tak si můžete vyjít na padesát kilometrů kolem Velkých Karlovic na Valašsku. Ale nemusíte se pouštět do žádných větších akcí, je tady i trať desetikilometrová a trať, která se hodí díky pohodlnému profilu a délce i pro rodiny s kočárky a turistickými mláďátky.

Tenhle okruh vede kolem penzionu Pod Pralesem přes prales Razula k hotelu Horal a odtud do cíle po cyklostezce Bečva. Potkáte stáda oveček a u Penzionu u Dorňáků dokonce daňky ve zdejší oboře. Když po cestě získáte na všech stanovištích razítka, dostanete v cíli diplom a kus frgálu (pro neznalé – fakt dobrý koláč).

A rovnou vás sem pozvu ještě na jednu akci – v pátek 29. června se na vrcholu hory Soláň koná už 13. ročník Sečení lúk. Začne v šest večer na louce u Korytářů vedle Valašského ateliéru u Hofmanů, můžete se jenom dívat nebo se do soutěže taky přihlásit. K tanci a poslechu budou hrát folklorní soubory.

Kdy a kde: sobota, start je mezi 7. a 10. hodinou u hotelu Galik, Velké Karlovice, www.valachy.cz

program 23 a 24 červen sekáči

Na hoře Soláň bude příští týden setkání skvělých sekáčů. Už teď o víkendu se ale můžete po Valašsku projít a získat skvělý frgál.

foto:
zdroj: Vlasta.cz

Hořovice pořádají zahradní slavnost

Tak tohle je akce hodná následování – občanské sdružení Hořovické maminky pořádá zahradní slavnost. Těšte se na rytířské soutěže na koních a pěšky, umění jízdy v dámském sedle, jízdu na ponících, šermířskou skupinu Diadém, loutkové představení, dětský sbor, soubor historického tance Calando in terra, malování na obličej, stánky s občerstvením a tak podobně.

Když se to povede, třeba další maminky v dalších městech chytnou inspiraci.

Kdy a kde: sobota, od 13 hodin, Pod nádražím 853, Hořovice, www.horovickemaminky.cz

program 23 24 červen šermíři

Jestli máte místo moderní hudby chuť na něco historičtějšího, můžete zkusit Hořovice, kde vystoupí skupina Diadém.

foto:
zdroj: Vlasta.cz

Holešov plaví regatu

Že jste nikdy neslyšela o žádném holešovském závodě elegantních jachet? No já taky ne, ale o to taky nejde. Bude se tady totiž soutěžit v plavbě netradičních plavidel a odbude se mistrovství Holešova (a tím prý i světa) v přejezdu vodní lávky. Na výstavy Lady a Saudka v zámku bude sleva padesát procent, můžete se svézt na dračí lodi nebo ochutnat různá jídla světové kuchyně. Koupaliště bude mít vstup zdarma, v zahradách zámku se může stanovat, bude zajištěno hlídání dětí a hudební program: třeba Čechomor, Tomáš Klus nebo MIG 21. A nakonec ohňostroj.

Podívejte se na ukázku z loňského ročníku:

Kdy a kde: sobota, od 11 hodin, zámek Holešov, www.holesovskaregata.cz