Hříšný tanec u mě vede, říká krásná profitanečnice Eva

Zábava 27. června 2012

Eva Krejčířová se na parketě vlní už 18 let a seknout s tím prý ještě nehodlá. Důkazem je série DVD Škola tance s Vlastou, kterou pro vás připravila spolu se svým tanečním partnerem Michalem Kostovčíkem.

Ne že by neměla nikdy chuť s tím seknout a z parketu prostě odkráčet navždy. Ale vždycky tak nějak zůstane. Jednou si dokonce dala na chvíli pauzu.

„Ono to ale nemá nic společného s tancem jako takovým. Když jezdíte na soutěže každý týden a trénujete každý den, tak na vás občas prostě dopadne ponorka. A já jsem si takhle jedno léto uvědomila, že bych asi radši byla s kamarády u vody než na soustředění.“

Bez tance tehdy vydržela asi tři měsíce, než jí začal chybět. Věděla ale, že na soutěže už tak často jezdit nechce. S partnerem se proto dohodli, že budou tančit za profesionály, kteří soutěží nemají tolik. „Že se spíš budeme věnovat tančení ukázek a show na plesech a výuce, abychom tím také něco vydělali zpět,“ vzpomíná Eva.

Míra už bohužel nechce

Takže dneska se můžete u Evy učit – třeba zumbu v Tanečním studiu Backstage. Učí ale i třeba individuálně páry, které chtějí zvládnout tanec na svatbu. A hlavně: určitě jste ji viděli v soutěži StarDance, kde lektorovala sportovního komentátora Jaromíra Bosáka. Jen lituje, že on už tančit nechce.

„Nechápu proč, ale nějak mu to k srdci nepřirostlo... :-) Ale samozřejmě jsme v kontaktu. Milých lidí, jako je Míra, v životě tolik nepotkáte a bylo by škoda o něj přijít. Jen je bohužel moc vytížen, takže teď se domlouváme už asi dva měsíce, že zajdeme na kafe.“ Kdyby prý znovu došlo na StarDance, hned by brala Míru znovu. „Protože je nejlepší!“ směje se Eva.

Protančený život?

Člověka napadá, kolik času taková tanečnice vlastně ve skutečnosti protančí. „Když jsme tančili závodně, trénovali jsme skoro každý den minimálně dvě hodiny. Ale teď už je to jiné, trénujeme pro radost a vždycky přitvrdíme až těsně před vystoupením.

Michal jezdí hodně učit mimo Prahu, takže nacvičujeme, když je tady, a to je každý týden jinak. Ale když jsme třeba připravovali speciální show pro Ples v opeře, chodili jsme trénovat každý den na několik hodin.“

Michal Kostovčík, Eva Krejčířová 6

Dnes už Eva s Michalem trénují hlavně pro radost.

foto:
Michal Kostovčík, Eva Krejčířová 7

Bez tance ale ani jeden nevydrží příliš dlouho.

foto:

Nejtěžší je rumba

Asi už jste si všimli na stáncích, že každou středu vychází spolu s některými Vlastami vždy jeden díl DVD Škola tance s Vlastou (objednat si je lze i samostatně). A proč Eva Krejčířová spolu s tanečníkem Michalem Kostovčíkem zvolili zrovna latinskoamerické tance?

„Za prvé proto, že latina je hodně v oblibě a tančit se dá v každém věku. A za druhé je mi náturou nejblíž.“

Eva je totiž spíš živel a latinskoamerické tance ji bavily vždycky trochu víc než standard. „Mám je ráda všechny. Nejtěžší je z nich asi rumba, protože je pomalá a musíte všechno precizně protančit a jsou v ní víc vidět chyby. Baví mě i salsa, ale nevím, jak jsou v ní pojmenované kroky, protože nepatří do soutěžních společenských tanců.“

Eva předcvičuje i dnes tolik oblíbenou zumbu, která má v sobě také prvky latinskoamerických tanců. Ale to je fitness hodina. A teď se sama přihlásila na kurz pole dance, což je tanec u tyče. A hrozně ji to baví!

A jestlipak by si dala třeba i polku? „Když jsem byla malá, byla polka dokonce soutěžní tanec. Nikdy jsem ji ale moc ráda neměla, protože se u toho člověk dost zadýchá. Později, když jsme začali učit, jsem ale zjistila, že lidi moc baví, takže dnes už k ní mám hezčí vztah.“

Klidně i bez chlapa

Váháte, jestli si koupit výukové DVD, když nemáte nikoho, kdo by se učil s vámi? „Nebojte, určitě je možné učit se i bez partnera. Partnerka stejně musí umět svoje kroky sama. Partner je tam jako bonus, který nás vede a můžeme se o něj opřít. Ale dá se i bez něj. A budete z toho mít pocit, že jste šikovná a úžasná i bez pomoci chlapa.“

A třeba si pro inspiraci pusťte nějaký taneční film. U Evy vyhrává na všech frontách Hříšný tanec: „To je klasika!“

Aktuálně vychází teď 27. června DVD, podle kterého ovládnete tanec, který Eva označuje jako pro ni nejtěžší – rumbu. Podívejte se na ukázku:

Jak si objednat časopis Vlasta s přibaleným DVD?

Tvar SMS pro objednání prvního dílu CHA-CHA (pište bez diakritiky):

VLASTA TANEC1 JMENO PRIJMENI ULICE CP MESTO PSC

SMS odešlete na 902 11, obratem obdržíte zpoplatňující SMS v hodnotě 35 Kč - peníze budou odečteny z vaší SIM karty.

Vlastu s DVD vám zašleme do dvou týdnů od obdržení vaší objednávky.

Tvar SMS pro objednání celého setu (pište bez diakritiky):

VLASTA DVD JMENO PRIJMENI ULICE CP MESTO PSC

SMS odešlete na 902 11, obratem obdržíte zpoplatňující SMS v hodnotě 35 Kč - peníze budou odečteny z vaší SIM karty a částka za další čísla časopisu se vám bude strhávat každý týden až do čísla 33.

Vlastu s DVD vám budeme zasílat průběžně vždy do dvou týdnů od vyjití nového čísla.

Službu technicky zajišťuje ATS. Infolinka 776 999 199, www.platmobilem.cz.

michal eva

Školou tance s Vlastou vás provedou taneční mistři Michal Kostovčík a Eva Krejčířová.

foto: