Nový výzkum u žen: Mozek si nechte, chceme větší prsa!

Zábava 13. července 2012

Když se žen v Británii zeptali, zda by měly raději vyšší IQ, nebo větší prsa, půlka si vybrala druhou variantu. Ovšem jak se zdá, nemusí za tím být jen ženská marnivost!

Test listu Daily Mail oslovil ženy ve věku od osmnácti do pětadvaceti let. Otázka byla na tělo. Kdyby si mohly vybrat, chtěly by být chytřejší a vylepšit si svoje duševní kvality, nebo by raději sáhly po šanci mít mnohem bujnější dekolt a tím získat na fyzické přitažlivosti?

Celosvětově vysoké počty plastik prsou naznačovaly, že o zvětšení objemu hrudníku bude velký zájem. Líbilo by se téměř 50 % dotázaných žen (a což teprve jejich mužům). Jenže ony třeba nemyslely jen na to, že pěkné trojky vypadají skvěle v tričku na tělo, ale že by díky viditelné změně mohly získat i větší sebevědomí, které by vedlo k úspěšnějšímu životu a vysněné kariéře.

Jestli si říkáte, že kdyby byly chytřejší, šance uspět by ještě více stouply, dalo by se o tom diskutovat. Není jisté, že když se narodíte se super mozkem, stanete se druhým Billem Gatesem. Klidně můžete skončit bez koruny (dolaru). Potvrzuje to studie amerických profesorů ekonomie Jeffrey Zaxe a Daniela Reese, kteří zkoumali příjmy pětatřicátníků. Ukázalo se, že 85 % výdělku vůbec nesouviselo s tím, jaké tyto osoby měly v osmnácti letech schopnosti (mezi jinými právě i výšku IQ). A je to! Možná, že britské slečny z testu využívají internet a pečlivě sledují výsledky podobných studií. Dát přednost větším ňadrům tedy nebylo marnivé, ale velmi chytré!

prsa větší

Také Češky sní o větších prsou. Zatímco na světě je nejčastější plastickou operací liposukce, my prý žádáme nejvíc právě o něco většího do plavek.

foto:
zdroj: Thinkstockphotos.com

  • Posledních deset let se všeobecně soudí, že nejvyhledávanější plastickou operací je úprava prsou. Podle statistik Mezinárodní společnosti estetické plastické chirurgie (ISAPS) však v celosvětovém průměru „o prsa“ zvítězila liposukce s 18,8 % chirurgických zákroků. Prsa tvoří 17 %. Češky ovšem v ordinacích plastických chirurgů žádají nejvíc augmentaci, tedy zvětšení prsou, dále plastiku očních víček a až pak liposukci.