U čeho se pobavíte tento týden (od 14.1. do 20.1.2013)

Zábava 14. ledna 2013

Zahřejte se v zimních dnech s vášnivou Carmen Lucie Bílé, užijte si pohodu ve společnosti bratří Suchých v jejich knize Odposlechy, nalaďte se romanticky s filmy V lepší společnosti nebo Druhá šance.

Do kina vyrazte na…

Carmen

bavte se 1

Pokud jste neviděli muzikál Carmen s Lucií Bílou v titulní roli na jevišti pražského Hudebního divadla Karlín, můžete to dohnat v kině na filmu režiséra F. A. Brabce – a to dokonce ve 3D formátu. Muzikálová Carmen je hvězdou cirkusu, který přijíždí do přímořského španělského města právě v době zásnub starostovy dcery Kataríny s policistou Josém Riverou. Oba mladí snoubenci jsou charakterově čistí až naivní, což se nedá říci o mafiánském starostovi Mendozovi a jeho pravé ruce, policejním kapitánu Zunigovi. Do platonického vztahu Josého a Kataríny však vstoupí temperamentní Carmen. Setkání s temperamentní ženou převrátí Josého život naruby. Ve filmovém muzikálu dále uvidíme Petera Strenáčika, Václava Bártu, Pavlu Břínkovou a Jiřího Korna.

Přečtěte si…

Odposlechy aneb Já na bráchu...

bavte se 3

Potěšte se vlídným slovem a chytrým humorem. V pořadí druhá knížka bratrů Jiřího a Ondřeje Suchých, v níž jeden druhému vyprávějí leccos o lidech a době, které často vnímali jinýma očima. Jejich rozprava se odvíjí od dětství na starém Spořilově přes milované filmy, komiky, spisovatele, režiséry a písničkáře až po kreslené vtipy a Semafor. Samostatná kapitola je věnována jejich svéráznému otci Jášovi, hudebníkovi, vynálezci, zlepšovateli a hlavně loutkáři. Knihu zakončuje kapitola o snech – jak říká Jiří Suchý – kinu chudých. Publikaci doprovází bohatá obrazová příloha.

Podívejte se na televizi…

V dobré společnosti

Prima family, 20.1., 20.15

bavte se 4

Příběh romantické komedie je zdánlivě prostý - zkušeného padesátiletého marketingového ředitele sportovního vydavatelství vystřídá na jeho postu o polovinu mladší ambiciózní kolega. Ten první se cítí nespravedlivě potupen a ponížen, ten druhý dychtivě plánuje profesní vzestup a cítí se být pánem světa. Situace se ovšem zkomplikuje ve chvíli, kdy se ten mladší zamiluje do dcery svého vyhozeného předchůdce a pochopí, že život není černobílý. V režii Paula Weitze hlavní role ztvárnili Dennis Quaid, Topher Grace, Marg Helgenberger, Scarlett Johansson a Selma Blair.

Na DVD si pusťte…

Druhá šance

druhá šance

Může manželství fungovat i po třiceti letech? Nevytratí se z něj láska, žádost, vášeň? Na tohle téma se skvěle pobavíte v romantické komedii Druhá šance. Kay (Meryl Streep) a Arnold (Tommy Lee Jones) jsou manželé již tři desítky let a zvláště ona těžce nese, že se z jejich vztahu vytratila ona pověstná jiskra a manželství se propadlo do stereotypu. Arnold je v manželství celkem spokojený a neřeší, zda by se na jejich manželství mohlo něco zlepšit. Jednoho dne ovšem Kay narazí na knihu renomovaného manželského poradce doktora Felda (Steve Carell), který vede v malém městečku Hope Springs partnerskou poradnu. Ačkoliv je to Arnoldovi proti srsti, nakonec přistoupí na manželčin plán a vydá se spolu s ní do vzdáleného Zapadákova, aby se pokusili vzkřísit vyhasínající manželství.