U čeho se pobavíte tento týden: romantická komedie, nebo detektivka?

Zábava 21. ledna 2013

Premiéra filmové adaptace klasického Dickensova románu, nová detektivka slavné spisovatelky Lee Harrisové, další osudy hrdinek Sexu ve městě a navrch jedna milá romantická komedie od tvůrců oscarové Malé Miss Sunshine – to je naše nabídka zábavy pro tento týden.

Do kina vyrazte na…

Nadějné vyhlídky

tipy 2

Britští filmaři v čele se skvělým režisérem Mikem Newellem (natočil mimo jiné Čtyři svatby a jeden pohřeb) se ujali filmového přepisu klasického románu anglického romanopisce Charlese Dickense o osudech jedenáctiletého chudého sirotka Pipa, který vyrůstá u své přísné sestry. Aby si vydělal na živobytí, začne pracovat u bohaté slečny Havishamové, podivínské staré panny, která žije v ústraní a nenávidí muže. Pipovým úkolem je dělat společníka její dvanáctileté chráněnce Estelle. Pip se do Estelly zamiluje, ta jím však pro jeho původ pohrdá. O deset let později se na Pipa usměje štěstí, když mu neznámý dobrodinec odkáže velké množství peněz. Pip se odstěhuje do Londýna a rozmařilý život ho rychle mění v povýšeného snoba. Jako bohatý a perspektivní gentleman se znovu začne ucházet o svou dětskou lásku Estellu. Ale pravda o jeho záhadně získaném bohatství může zničit vše, na čem mu záleží. V hlavních rolích: Jeremy Irvine, Holliday Grainger, Helena Bonham Carter, Ralph Fiennes, Robbie Coltrane a Sally Hawkins.

Přečtěte si…

Vražda v Hell´s Kitchen

tipy 4

Milovníky dobrých detektivek určitě zaujme nový příběh z pera úspěšné americké autorky Lee Harrisové. Jeho hrdinkou je vyšetřovatelka Jane Bauerová, která se po dvaceti letech věrné služby u newyorské policie začíná těšit na rutinní práci v kanceláři. Musí ovšem vyřešit svůj poslední náročný úkol: objasnit smrt muže, který byl nalezen mrtvý ve vestibulu činžovního domu. Případ je komplikovaný – na místě se nenašly žádné stopy a neexistují svědci. A co víc, obyvatelé domu, kteří tam žili v době vraždy, záhadně zmizeli. Při pátrání se nakonec i Jane ocitá tváří v tvář vrahovi.

Podívejte se na televizi…

Sex ve městě

(Nova, 26.1., 20.20 hod.)

tipy 1

Fanynky kultovního televizního seriálu Sex ve městě se v roce 2008 dočkaly jeho pokračování ve filmové podobě. Takže se můžete směle vrátit na Manhattan a prožívat další milostné, erotické i profesní eskapády úspěšné novinářky Carrie (Sarah Jessica Parker) a jejích tří nejlepších kamarádek Samanthy (Kim Cattrall), Charlotte (Kristin Davis) a Mirandy (Cynthia Nixon). A tak se konečně dozvíte, zda vztah Carrie a pana Božského skončí svatbou, jestli Samanthu dokáže uspokojit jediný muž, zda má Charlotte šanci konečně otěhotnět či podaří-li se Mirandě vybudovat trvalý šťastný vztah. A vaše oko opět potěší desítky extravagantních luxusních modýlků, na nichž hrdinky, věkově se blížící již čtyřicítce, nemíní nikdy šetřit.

Na DVD si pusťte…

Ruby Sparks

tipy 3

Tvůrci okouzlujícího filmu Malá Miss Sunshine jsou podepsáni pod romantickou komedií s Paulem Danem a Zoe Kazan v hlavních rolích. Mladý, kdysi úspěšný spisovatel Calvin právě zápasí nejen s tvůrčí krizí, ale i se svým milostným životem. Teprve když stvoří půvabnou románovou postavu jménem Ruby, získává novou inspiraci. Ruby probouzí k životu nejen jeho psaní – ale také sebe samotnou – a to doslova! Tváří v tvář opravdovému vztahu se svou původně virtuální přítelkyní stojí Calvin před zásadním rozhodnutím. Dopíše tuhle romanci sám, nebo to ponechá osudu? Ve vedlejších rolích filmu se představují Annette Bening, Antonio Banderas a Elliott Gould.