Vincenta Cassela manželka buď zbožňuje, nebo chce zabít

Zábava 6. ledna 2013

Na maminčino přání se filmovému světu vyhýbal, ale bylo to silnější než on. Máme kliku a o jednoho charismatického herce víc.

Aby maminku tolik neranil, nastoupil Vincent na cirkusovou školu a čtyři roky dělal klauna. Ale stále pošilhával po filmové branži a kývl hned na první nabídku malé role v televizní komedii.

Pozdější setkání s talentovaným hercem a režisérem Mathieu Kassovitzem odstartovalo jeho filmovou kariéru a předurčilo ho pro roli, která mu sedí nejlépe – drsného, svérázného chlapíka, který však má na plátně takové charisma, že mu nějaký ten úlet prostě odpustíte. Ve filmu L´Haine (Nenávist) zaujal i kritiky a získal nominaci na cenu César (což je francouzská obdoba amerického Oscara) jako nejlepší a nejslibnější mladý herec.

Snímek padl do oka i herečce a producentce Jodie Foster, která ho převezla přes velkou louži a přispěla k tomu, že talentovaného Francouze poznali i američtí diváci.

Souboj zlodějů

Možná jste si Vincenta poprvé všimli v detektivce Purpurové řeky z roku 2000. (Mimochodem, tam se mihl i jeho táta.) Blýskl se po boku dalšího úžasného francouzského herce Jeana Reno.

O tři roky později pořádně otřásl filmovým světem drsný snímek Irréversible (Zvrácený). Vincent hraje muže, který se mstí za znásilnění své přítelkyně. Násilná scéna působí tak reálně a brutálně, že v Anglii film málem zakázali. Je to síla a trvá to nekonečných 8 minut...

Pěkný skandál se udál i při promítání v Cannes. Vincentův bratr vyletěl ze sedadla a chtěl si to na místě vyřídit s režisérem. Znásilněnou ženu totiž hrála Monica Bellucci, v té době již jeho švagrová.

Svůj šarm Vincent pustil ze řetězu v pokračování Dannyho parťáků v souboji o titul lepšího zloděje s Georgem Clooneym. Scénář předpokládá, že budete fandit Georgeovi, ale po pravdě řečeno, párkrát to určitě porušíte.

Jako tyranského baletního mistra v Černé labuti si ho asi nezamilujete. Ale víte, že Vincent se baletu opravdu aktivně věnoval?

Ve třiceti, když se rozhodl rozšířit si své schopnosti. Ovšem postavit se znovu na špičky po 14 letech mu dalo pořádně zabrat. „Bolely mě nejen nohy, ale taky ruce, krk a záda,“ prozradil.

Vincent Cassel 1

Černá labuť: přinesla Vincentovi výdělek 1 460 000 eur

foto:
Vincent Cassel 4

Purpurové řeky: při natáčení jedné filmové bitky si Vincent zlomil nos. Doopravdy.

foto:

Pár snů

Vincent vypadá jako nestálý svůdník, ale v roce 1999 řekl ano italské herečce Monice Bellucci. Není divu, že si jednu z nejkrásnějších žen planety pojistil.

Zamilovali se do sebe, jak jinak, při natáčení a společných filmů mají spoustu. Také mají spolu dvě dcery, osmiletou Devu a dvouletou Leonii. Francouzsko- italská rodina nefunguje úplně klasicky, zatímco on převážně bydlí v Paříži, ona dává přednost Londýnu.

Společně se nejčastěji sejdou v rezidenci v Brazílii, jak jim to kariéra dovolí. Když lidé obdivují krásu jeho ženy, říká: „Její největší dar není krása, ale inteligence. A pochopení. Je velice pozorná a laskavá k ostatním.“

Monica na otázku, zda je pro ni manžel i po letech přitažlivý, přikyvuje: „Je sexy. A neobyčejný. Někdy ho prostě zbožňuju a jindy mám chuť ho zabít.“

Vincent Cassel 2

Monica je sice o dva roky starší, ale nevypadá na to

foto:

Petr Čadek (33)

  • Ve Francii Vincent dabuje anglického herce Hugha Granta. „První film byl Čtyři svatby a jeden pohřeb. Vzpomínám si, že když jsem šel do nahrávacího studia, bylo mi zle, měl jsem teplotu. Později to běželo v televizi a já se cítil hrozně, protože bylo slyšet, že jsem to namluvil nachlazený.“
  • Vincent vyniká v brazilském bojovém umění, kterému se říká capoeira. Přesvědčit se o tom můžete ve filmu Dannyho parťáci 2.
  • Bratr Mathias Crochon (Cassel je umělecké jméno, které Vincent převzal po otci) je zpěvák- rapper skupiny Assassin. Ta patří ve Francii mezi slavné.
  • Vincentovým rodným jazykem je francouzština, ale skvěle umí anglicky a naučil se i brazilskou portugalštinu, protože mají v Brazílii dům. Kvůli roli ve filmu zvládl také základy ruštiny.