Nevíte co o víkendu? Vezměte kufr a jděte běhat do hor!

Zábava 15. února 2013

Jste-li s dětmi na horách, dejte si pozor, možná potkáte pašeráky. Anebo podivíny s taškami. Jestli jste ve městě, není venku o co stát, tak se zahřejte nějakou tou erotikou!

Rokytnice nad Jizerou je v obležení pašeráků

Kdysi to taková švanda nebyla, pašeráci dost riskovali, někdy i život. Vím to od dědečka, bydlel v Jilemnici, a to je od Rokytnice kousek. Dnes už je pašerácká slavnost hlavně o jídle a všelijakém jiném potěšení.

Bude tu řemeslný trh, chutná zabíjačka, rozverní hudebníci a šprýmaři od divadla, a taky prý přijde sám Krakonoš! Pašeráci dorazí už v pátek odpoledne a půjdou v průvodu s pochodněmi z Dolního náměstí na Studenov. Tady vyjedou všichni na kopec a pak zase pěkně dolů. A bude jim přitom svítit na cestu super ohňová show.

V sobotu mají všichni lyžníci sraz v deset ráno u restaurace Kokrháč v Horních Domkách. Tady se budou promenádovat ve svých módních kreacích a nejlepší model dobového oblečení bude náležitě oceněn. Pak následuje výstup na Lysou horu a všelijaké trmácení po sjezdovkách a boudách. V neděli bude veškerá sláva a pozornost patřit děckám.

KDY A KDE: v sobotu i v neděli, Rokytnice nad Jizerou, www.rokytnice.com

rokytnice

Krakonoš, jak víme z úžasného filmu, lyžníkům i pašerákům vždycky přál. Pojďme si s nimi užít do Rokytnice.

foto:

Zábřeh běhá s kufry za Welzla

Toho pána si pamatuju z kreslených komiksů! Jan Eskymo Welzl byl známý polárník a dobrodruh, který se narodil roku 1868 právě tady, v Zábřehu. Téměř celý svůj život ovšem prožil na Aljašce. A já tenkrát myslela, že byl vymyšlený…

Welzlovi příznivci hodlají vytvořit rekord Nejvíc lidí s kufrem. Nejznámější polárníkova fotografie je totiž právě ta s kufry v ruce a s doutníkem. Pročež popadněte kufr, loďák či kufírek a hurá do Zábřehu! Dle pořadatelů se počítá každý kousek. Se zavazadlem, v dobových šatech a s doutníkem v ústech tady takto každoročně pobíhají desítky recesistů.

Při závodu budete muset zdolávat nejen překážky na trati, ale i zlomyslné nástrahy pořadatelů. Zato možná vyhrajete Kufřík na miliony. Kromě toho tu proběhnou i závody čtyřspřeží s lidskou posádkou. Tak si včas rozlosujte, kdo bude kůň a kdo žokej.

KDY A KDE: v neděli, Zábřeh, www.tourism.zabreh.cz

Welzl

Jestli máte nějaký kufírek, vezměte ho a přijďte podpořit recesistickou akci pro vzpomínku na Eskymo Welzla.

foto:

Praha pořádá kočičí sympozium

Všichni kočkomilové o víkendu jistě zamíří do pražského hotelu Diplomat na Star show Diplomat Praha 2013. Kromě dvou jednodenních výstav koček si tu můžete zdarma poslechnout různé přednášky probíhajícího sympozia, třeba na téma profesionální hlídání koček nebo řešení problémového chování. Asi když vám míca vždycky počurá gauč, když si dovolíte přijít večer pozdě domů, tak jak jí domluvit.

Taky tu ale bude expozice kočiček z několika útulků z Prahy i celé republiky, odkud si můžete nějakého toho mourka nebo micinku odnést rovnou s sebou domů a tam je učit móresům podle svého. Můžete jim taky hned pořídit za velmi výhodných podmínek krmivo, chovatelské potřeby i zvířecí pojištění. Mňau!

KDY A KDE: v sobotu i v neděli, Praha, www.starshow.eu

kočky

Něco takhle roztomilého si můžete odvézt z velké kočičí akce v Praze. Že už jednu máte? No aspoň jí nebude smutno.

foto:

Brno servíruje erotiku na talíři

Valentýn už byl, takže to by byla romantika, a teď nějaká ta erotika! V brněnském restaurantu Leporelo+ vás čekají talíře plné lahodných afrodiziak. Je libo klasické ústřice, salátek z avokáda a uzeného pstruha s granátovým jablkem či terinku z francouzských venkovských kuřat s foie gras? A co takhle kapustu a želé z fíků a pak jehněčí s rukolovým salátem s piniemi a vanilkovým pyré?

Už vím! Kachní prsíčka na čokoládě s bramborovým pyré a navrch parfait z bílé čokolády s kokosovým sorbetem s chilli. No pane jo! Akorát není strategické chodit na takové menu s kamarádkou. Buďme konzervativní: pojďme s chlapem, který to zaplatí…

KDY A KDE: v sobotu i v neděli, Brno

jídlo

Valentýn už sice byl, ale jídlo, které vás připraví na noc plnou lásky, si můžete dát kdykoli, ne?

foto:

Klínovec obsadí snowboarďáci

Možná máte nějakého takového prknaře doma, syna nebo snad i manžela. Pak určitě nebudou chtít chybět na závodech v Klínoveckém snow parku. Jeďte taky, je to paráda! Navíc jestli bude hezky, možná se i opálíte.

Freestyle cross znamená, že závodníci pojedou trať na čas a zároveň na připravených překážkách musí předvést triky, které se budou bodovat. Závod se pojede ve věkových kategoriích dospělí, junioři a děti. Snowboardoví machři tu navíc budou učit i všelijaké triky. No a večer bude v Prima Cool party stanu na Božím Daru určitě taky veselo.

KDY A KDE: v sobotu, Klínovec, www.klubkrusnychhor.cz

klínovec

Na Klínovci se na takovéto skoky asi budete jenom dívat, ale i to je zábavy dost. Zvlášť jestli máte děti.

foto: