Férový sympaťák, co nesnáší podrazy: Martin Trnavský

Zábava 17. února 2013

Poprvé na sebe více upozornil v seriálu Světla pasáže, pak vztahem s herečkou Bárou Munzarovou, s níž se seznámil při natáčení Ordinace v růžové zahradě a dnes s ní žije. „Když se vrátím domů, mám pocit bezpečí,“ libuje si.

Čím vám Bára imponuje?

Mám v její blízkosti úžasný pocit domova. Když bych vám řekl, že se o mě pěkně stará, lhal bych. Ona o mě pečuje. Panuje mezi námi absolutní důvěra, kterou jsem nikdy s nikým tak intenzivně necítil. Vždycky když se vrátím domů, mám pocit absolutního bezpečí. A z velkého chlapa se najednou stává malý kluk, který se jí schoulí do náručí.

Nejen od Báry vím, že jste velmi přátelský. Řekl byste o sobě, že jste i snadno ovlivnitelný?

Řeknu to takhle: Nemyslím si, že jsem špatný člověk. Ochotně pomůžu a mám radost, když můžu udělat radost někomu jinému. A ta ovlivnitelnost? Často se nechám zviklat a následně nadchnout a přemluvit pro nějakou dobrou věc nebo nápad, který tak alespoň ze začátku vypadá.

Ale těžko sám sebe můžu posuzovat, protože nikdo z nás nemá permanentně 24 hodin denně nastavené zrcadlo. Každý si může myslet, že je nejspolehlivější, nejvstřícnější, ale ono to tak ve skutečnosti třeba vůbec není. Ale asi jsem hodně vstřícný, to jo… někdy až moc.

Martin Trnavský 3

Se svojí životní partnerkou herečkou Bárou Munzarovou. Na jednom jevišti je můžete vidět v představeních Divadelního spolku Frída.

foto:

Říkáte to s takovým pesimistickým podtextem.

Záměrně, protože s tím jde ruku v ruce fakt, že jsem vlastně nepoučitelný. Teď si tady dávám dvojku vína, protože chvíli předtím, než jste za mnou dorazil, mě jeden člověk tak po telefonu rozčílil, že se potřebuji trochu zklidnit.

Všechno chce svůj čas.

Jenomže mně je už 42 let. Dodnes zkrátka nejsem schopný rozeznat a posoudit, jak říkával pan Werich: „Na koho se zavčas vysrat a před kým se zavčas posrat.“

K čemu byste se pro změnu rozhodně nenechal přemluvit?

K věcem, za které bych se musel následně stydět.

Například?

Můj kamarád a herecký kolega Radim Novák velmi vtipně podotýká, že hrdost klesá s počtem nul. To se mi hodně líbí.

Uveďte jeden příklad.

Vy mi dáváte… Většinou mi novináři pokládají povrchní otázky a vy po mně chcete, abych přemýšlel! (smích) Už to mám: rozhodně by mě nikdy nikdo nepřemluvil k tomu, abych na někoho udělal podraz. Ke všem přistupuji na rovinu, a co slíbím, většinou dodržím.

Martin Trnavský 1

Seriál Obchoďák a Martin Trnavský jako galantní houslový virtuos Jiří Machar po boku Terezy Kostkové alias ředitelky nákupního centra Vandy Plavcové. Škoda, že Prima pokračování stopla.

foto:

Martin Trnavský 5

S Jiřím Lábusem při natáčení komedie Muži v říji.

foto:

elektronické předplatné