Erotika na tanečním parketě: Zavlňte se v rytmu zouku

Zábava 21. února 2013

Vzpomínáte na lambadu? Erotika při tomhle tanci z parketu přímo sršela! Není divu, že mu koncem osmdesátých let minulého století propadly celé davy. Teď se světem šíří podobná sexy smršť. Jmenuje se zouk.

Je divoce smyslný a vzápětí starostlivě něžný. Nabitý energií, a přitom konejšivý. Vášnivý a pak zase až dětsky hravý. Bohužel, milé dámy, muž to není. Ačkoli mužského pokolení se týká. Zouk je totiž tanec a tančí se v páru.

Při pohledu na rozvlněné tanečníky se mi vybavuje dávná vzpomínka. Ohnivý Španěl, ještě ohnivější lambada, tělo na tělo, vnitřnosti spalující žár.

Ještě cítím, jak se mi podlamují kolena. Dnes by mi určitě vypadla noha z kyčle. Nebo se mi blokla záda. A kolena by se mi určitě taky podlamovala, akorát že věkem. Ach jo.

Zouk je také samá erotika, mazlivé pohyby, vyzývavé pohledy a mnohem intenzivnější doteky těla, než bývá při tanci běžné. Říká se, že tančíte-li zouk s někým jiným než se svým manželem či přítelem, pěkně riskujete. Nu což, risk je zisk, ne?

Erotika a tanec

  • POLE DANCE Tanec u tyče na pomezí akrobacie. Skvěle posiluje celé tělo, formuje břicho, stehna i zadeček.
  • FLIRT DANCE Kombinace orientálního tance, latiny, moderny a jazzu, propojených pomocí S-faktoru – tedy takzvaného sexy protahování. Výsledkem je velmi dráždivý erotický tanec.
  • BŘIŠNÍ TANEC Jeho základem jsou rozvlněné břišní partie a boky.
  • BURLESQUE Má kořeny ve varieté konce devatenáctého století, hlavně v pařížském Moulin Rouge. Největší slávy dosáhl ve 20.–50. letech dvacátého století. Moderní burlesque proslavila Dita Von Teese. Smyslem je předvést nejen ženské tělo, ale i šarm, vtip a nadsázku. Jedná se o taneční varietní scénku s prvky striptýzu, zpravidla v retro stylu. Oblíbené rekvizity jsou dlouhé prstové rukavičky, punčochy, podprsenka, boa, deštník, hůlka a péřové vějíře.

Hurá na party!

Zouk je jeden velký večírek. Veselá společnost, dobrá nálada a smyslná energie proudící z parketu široko do okolí. Zouk v překladu opravdu znamená party. Přesně o to se tanečníci snaží.

Z lidí na parketu čiší vášeň, touha a obrovská chuť tančit. Rozvlněná těla se vinou a kroutí a obtáčejí kolem sebe. Když pozorujete pár, který tančí zouk, pomyslíte si, že jsou to milenci.

Kromě estetického a emotivního zážitku je tenhle tanec taky pěkný nápor na fyzičku. Kam se hrabe posilovna!

Základem jsou vlastně jen tři kroky, ale k tomu spousta otoček, zvedaček a dalších figur. Zouk se snaží o udržení vzpřímeného držení.

Na rozdíl od jiných tanců se nezaměřuje na nohy, ale spíše na horní polovinu těla. Otáčivé pohyby vycházejí z boků, ale protáhnete si komplet celého člověka.

Hudba v zouku má výrazné rytmy a může být buď pomalejší, nebo překvapivě rychlá. Podle toho existují i různé taneční styly, od těch podobných původní lambadě až po ty pomalejší jako rio zouk či neozouk.

zouk

Exotický zouk se u nás šíří jako lavina.

zdroj: www.thinkstock.cz
tanec

Při tanci si užijete i plno zábavy.

zdroj: www.thinkstock.cz

Tančete v každém věku

Nebojte se vlnit! Ať už je vám patnáct, nebo šedesát, na tanec není nikdy pozdě! Je zdraví prospěšný a hodí vás do pohody. A zároveň se naučíte něco nového. Stačí si vybrat styl odpovídající vašemu temperamentu a fyzické kondici.

Zouk je velmi pocitový tanec a možná se vám na první pohled bude zdát náročný a snad i zdraví nebezpečný. Ale zkuste to! Váš život bude zase o trošku hezčí. A vy možná taky!

Vlasta 8/2013 2

Co říkají na zouk naše celebrity? Líbí se jim tance, z nichž erotika jen srší? Přečtěte si v nové Vlastě 8/2013 s Janou Adamcovou na obálce.

elektronické předplatné