U čeho se pobavíte tento týden: královská návštěva i román o dietě

Zábava 25. února 2013

Prožijte v premiérovém filmu zábavnou návštěvu konzervativního britského královského páru ve svobodomyslné Americe. Nechte se inspirovat dietami románového doktora Sorina z pařížské kliniky a s Meryl Streep si užijte jiskřivý erotický románek s exmanželem. A pro milovníky mystiky je tu tajemný příběh o muži, jenž v malém městečku unáší děti.

Do kina vyrazte na…

Královský víkend

královský víkend

Životopisný film, kterému nechybí vtip a humor a navíc nás zavede do atraktivního světa „nejvyšších sfér“. Píše se rok 1939. K americkému prezidentovi Franklinu D. Rooseveltovi (Bill Murray) přijíždí na státní návštěvu do jeho soukromé residence král a královna Anglie. Je to historicky první návštěva anglického královského páru v USA. Poprvé se tak střetávají upjaté společenské konvence Angličanů s uvolněnou americkou morálkou na té nejvyšší společenské úrovni. Lze si dobře představit, že pro konzervativní britské panovníky je rozverný piknik s hot dogy a koupáním v plavkách za účasti novinářů poněkud šokujícím zážitkem. Nezvyklá je pro tak významnou návštěvu i přítomnost Daisy (Laura Linney), další ženy po boku amerického prezidenta – vedle jeho zákonité manželky.

Přečtěte si…

Román o dietách

román o dietách

Blíží se jaro a s ním i každoroční problém s dietami. Milosrdné slupky zimního oblečení leccos z našich tukových zásob skryly, ale to končí! A my pro vás máme zábavný recept, jak na diety! Známý a velmi úspěšný francouzský dietolog Jean-Michel Cohen totiž rafinovaně spojil románový příběh s dietologickými doporučeními. Zavádí nás na pařížskou kliniku, v níž hrdina románu, doktor Sorin, léčí pacienty s různými druhy poruch příjmu potravy, od anorexie po obezitu. V příbězích jeho pěti pacientů se dozvíme mnoho o tom, co zůstává obvykle skryto za dveřmi ordinací. A navíc v knížce najdete řadu konkrétních diet o různé kalorické hodnotě.

Podívejte se na televizi…

Nějak se to komplikuje

(3.3., Prima family, 20.00)

nějak se to komplikuje

Scenáristka a režisérka Nancy Meyers nám připravila už nejednu hezkou chvilku při sledování svých romantických komedií Po čem ženy touží, Lepší pozdě nežli později a hlavně díky skvělým Prázdninám. Výborně se pobavíte i s Meryl Streep a Alecem Baldwinem v rolích rozvedených manželů Jane a Jaka, kteří se po letech sejdou na promoci svého syna a jaksi nepatřičně věku vzplanou jejich dávné vášně. To se ovšem vůbec nelíbí Jakeově současné mladé manželce a matce jeho malého dítěte. Zato Jane si užívá opojný pocit milenky, tedy té, se kterou muž podvádí manželku, a ne pocit podváděné, jímž se během manželství tolik trápila. Jenomže brzy přijde vystřízlivění…

Pusťte si na DVD…

Tajemný muž

tajemný muž

A něco taky pro milovníky napětí a mystiky. Kanadsko-francouzský thriller s Jessicou Biel v hlavní roli nás zavede do městečka, ve kterém se už několik let ztrácejí malé děti. Městská legenda praví, že je krade záhadný vysoký muž. Mladá sestřička July téhle fámě nevěřila do té doby, než objevila jednoho dne prázdnou synovu postýlku. Když začala v panice synka hledat, zahlédla jen tmavou postavu, jak ho odnáší. Pro záchranu svého dítěte je ochotna udělat cokoli. Musí ale hlavně najít odpovědi na otázky, kdo je onen záhadný muž a k čemu děti potřebuje.