U čeho se pobavíte tento týden: Hitchcock i sexuální bestseller

Zábava 4. února 2013

Chcete se dozvědět více o mistru hrůzy Alfredu Hitchcockovi, nahlédnout do zákulisí natáčení jeho slavného Psycha a poznat lásku jeho života? Mnohé čtenářky bestselleru Padesát odstínů šedi netrpělivě čekají na jeho pokračování – a to právě vychází! Na obrazovce vás čeká rozverná romantická komedie s Ashtonem Kutcherem a na trojdílném DVD vám nabídneme tři další filmy o lásce.

Do kina vyrazte na…

Hitchcock

bavte se 3

Tento týden má v kinech premiéru životopisné drama o jednom z největších autorů hororů a filmařů, mistrovi „tajemna a děsu“ - Alfredu Hitchcockovi, jehož ztvárňuje dokonale namaskovaný Anthony Hopkins. Píše se rok 1960 a režisér Hitchcock právě natáčí svůj nový film, který má rozhodnout o jeho úspěchu nebo zatracení. Film, kterému téměř nikdo nevěří a za který se Hitchcock musí filmovému studiu zaručit svým majetkem. Film, který se stane legendou. Co ale zrození fenoménu jménem Psycho předcházelo? Poutavý příběh totiž odhaluje nejen historii natáčení jednoho z nejslavnějších filmů všech dob, ale přináší také podmanivý milostný příběh slavného režiséra a jeho ženy Almy (Helen Mirren). Úspěšná scenáristka mu byla celý život inspirací i oporou, a ač měla vlastní tvůrčí ambice a plány, nikdy nevystoupila ze stínu svého muže, jehož milovala a podporovala za všech okolností. V dalších rolích se představí Scarlett Johansson, James D'Arcy, Jessica Biel, Danny Huston, Toni Collette či Michael Wincott.

Přečtěte si…

Fifty Shades Darker - Padesát odstínů temnoty

bavte se 4

E L James je pseudonymem Eriky Mitchellové Leonardové (1963), televizní produkční a manželky scenáristy a režiséra Nialla Leonarda. Román Padesát odstínů šedi původně psala jako fanfiction ságy Stmívání pod jménem Snowqueens Icedragon. Úspěch, kterého její dílo dosáhlo na internetu, ji šokoval. Vtělila do něj podle svých slov svoji krizi středního věku a všechny své fantazie, které se zřejmě potkaly s fantaziemi mnoha žen po celém světě. Na konci tohoto milostně-erotického románu prchá jeho mladá hrdinka Anastasia Steeleová od charismatického milence Christiana Greye. Navzdory tomu, co se mezi nimi stalo, na něj však stále nemůže zapomenout. Když jí tedy Christian předloží novou smlouvu, nemůže odolat a vrací se k němu. Postupně odhaluje všechna tajemství a zjišťuje, že jeho padesát odstínů šedi je temnějších, než si kdy dovedla představit. A zatímco Christian bojuje se svými démony, Anastasia musí učinit nejdůležitější rozhodnutí ve svém životě… Milostné peripetie hrdinů se pak uzavřou v posledním díle trilogie Fifty Shades of Freed – Padesát odstínů svobody, který má vyjít v polovině letošního roku.

Podívejte se na televizi…

Na sv. Valentýna

(Nova, 9.2., 20.20)

bavte se 1

Den svatého Valentýna vystavuje milostné životy zkoušce, vždy je šance na romantické chvíle, nebo na trapasy. Film režiséra Garryho Marshalla (Pretty Woman, Nevěsta na útěku) sleduje příběhy téměř dvou tuctů lidí, jak během tohoto svátečního dne nacházejí a ztrácejí lásku ve všech jejích podobách. Mezi aktéry je například zaneprázdněný květinář (Ashton Kutcher) a jeho nejlepší přítelkyně, učitelka (Jennifer Garnerová), která má poměr s ženatým mužem, lékařem (Patrick Dempsey). Obchodník (Bradley Cooper) a vojenská velitelka (Julia Robertsová) na dovolené vedou dlouhý rozhovor během mezinárodního letu. Je zde také postarší manželský pár (Hector Elizondo a Shirley MacLaineová) starající se o svého malého vnuka. Tahle milá romantická komedie se prostě k blížícímu se svátku zamilovaných skvěle hodí.

Na DVD si pusťte…

Zamilovaná série

bavte se 2

A máme tu zase trojici nových romantických filmů, které jsou nabízeny ve společné edici. Vtipná komedie Vrtěti ženou přináší zábavnou story na téma vzniku oblíbené ženské erotické hračky – vibrátoru. Příběh mladého lékaře Mortimera (Hugh Dancy) se odehrává ve viktoriánské Anglii. Osudovým se pro mladého lékaře stane setkání se zkušeným kolegou Dr. Dalrympleyem (Jonathan Pryce), který se specializuje na léčbu žen trpících "hysterií". Ovšem jeho metoda „ruční stimulace“ intimních partií pacientek je poněkud šokující a mladý lékař rychle nalezne „zlepšovák“ v podobě mechanického strojku. Sám se ale počestně zamiluje do kolegovy svéhlavé dcery (Maggie Gyllenhaal). Další romantická komedie se jmenuje Půlnoc v Paříži, natočil ji Woody Allen a vypráví o podivuhodné cestě mladých amerických snoubenců Gila (Owen Wilson) a Inez (Rachel McAdams) do Paříže. Jednoho večera se spisovatel Gil prochází noční Paříží a tahle noc ovlivní nejen jeho budoucí život. Poslední film v edici Blue Valentine je vyprávěním o nalezené a ztracené lásce. V dojemném portrétu jednoho vztahu se jako Dean a Cindy představují Ryan Gosling a Michelle Williams.