Hurá, prázdniny! Pokud je nemáte, užijte si aspoň víkend

Zábava 8. února 2013

Zimní prázdniny se rozjíždějí naplno, dětí bude všude habaděj, takže buď někam vyrazte s těmi svými, anebo před nimi utečte – podívejte se kam.

Andělská hora lyžuje podle rodin

Nejdřív malí, potom velcí. Pak to sečtem a všem vám to spočítáme! A teď překlad: Lyžařské středisko Annaberg v Jeseníkách pořádá společný závod rodičů a dětí v obřím slalomu s názvem Family Cup III.

Na start mohou přišustit děti narozené po roce 2001, věk maminek a tatínků je neomezen (snad jen fyzickým stavem závodníků). Pozor, pakliže si troufnou, mohou nakráčet i babičky a dědové. Všichni malí závodníci dostanou sladkou odměnu, dospěláci šampaňské. Ale ouha, jen ta nejrychlejší dvojice.

KDY A KDE: v sobotu, Andělská hora, www.annaberg.cz

víkend 2

Na Andělské hoře se vytvoří rodinné týmy, klidně může lyžovat i babička nebo děda, když si troufnou.

foto:

Pražské Kbely žení Masopusta a pečou buchty

Kdo nemíří na hory lyžovat, ten míří na masopust hodovat. V pražském Centrálním parku Kbely vás čeká divadlo na chůdách, ukázky řemesel, soutěž o nejlepší buchtu (napečte plný pekáč těch nejsladších, jaké umíte), soutěž o nejzajímavější hudební nástroj (jestli máte, doneste a případně zahrajte), pohádka O třech kůzlátkách, alegorické vozy i vyhlášení nejhezčích masek.

A budou ženit Masopusta! Přijďte si zadovádět v masopustním průvodu, jídla i pití bude, co hrdlo ráčí. Na staročeském jarmarku můžete ochutnat domácí zabijačku, koláče, perníky a další dobroty. A máte-li rádi výtvarno, zajděte si do některé z dílen vyrobit si masku.

KDY A KDE: v sobotu, Praha, www.krc-cobydup.cz

víkend 3

Takhle vypadají masky v Benátkách, ty české jsou míň dramatické. Vyberte si pro masopust, jakou chcete.

foto:

Hradec Králové tančí s námořníky

Zbožňuju chlapy v uniformách. A ta námořnická je nejhezčí! Velký námořnický bál v Hradci Králové poskytne potěšení sice spíš dětem než dospělým dámám, ale co, každá zábava je dobrá. Juchajda v pruhovaných tričkách vypukne v neděli ve tři odpoledne ve škole Jana Pavla II.

Děcka budou nejen vrtět těly na parketu, ale také soutěžit v ledasčem o ledasco dobrého. No a nakonec nic vám nebrání, abyste po námořnicku neoblékla taky sebe nebo, a to bude ještě lepší, nezadané dospělé bratry. Třeba se zadají s mořskou pannou (dospělou).

KDY A KDE: v neděli, www.sedmikraskahk.cz

Takhle by to asi na dětském bále vypadat nemělo, ale vzpomínka na Matušku je vždycky dobrá!

Karlov pod Pradědem předvádí bicyklovou show

Milovníci adrenalinu nechť zamíří do Karlova pod Pradědem, uvidí, co ještě neviděli. Proběhne tu divoká bicyklová show Bicycle Motocross Freestyle Show. Dorazí přední domácí jezdci na BMX kolech v čele s mistrem světa Janem Bílkem.

Na sjezdovce Roháč pro ně postavili speciální sjezdovou dráhu s klopenými zatáčkami a mnoha skoky, na které budou jezdci předvádět své triky.

Krom toho tu proběhne freestyle barmanská show, předvede se horská služba a k vidění bude i Snowscoot – kříženec horského kola a snowboardu, po celý den taky k zapůjčení. Večer se rozjede Superheroes Night Show aneb Funbox Show v plamenech, kdy se na kolech představí Batman, Superman, Spiderman a další super hrdinové.

KDY A KDE: v sobotu, www.skikarlov.cz

víkend 1

Tohle je zábava plná adrenalinu, nejenom pro ty, kdo na tom zrovna jedou...

foto:

Tábor degustuje pivíčko

Kdo nepije pivo, není Čech! (Hm, já jsem teda spíš Italka s tím vínem.) V Táboře tak bude o víkendu nejspíš pěkně našlapáno. Konají se tady totiž Reprezentační slavnosti piva 2013. Odborná část, to jsou degustace v soutěži o Zlatou pivní pečeť, a pak je tu přehlídka tradičních i netradičních piv pro širokou veřejnost.

Zlatá pivní pečeť se uděluje ve 24 kategoriích. Slavnosti opět doplní i soutěž o nejlepší minerálku s titulem Zlatý český pramen. K mání budou ty nejlepší zlatavé moky - dvojnásobného absolutního vítěze minipivovaru Novosad z Harrachova, pivovarů Lobkowicz, Staropramen, Bernard, pivovarů Heineken ČR, Litovel, Holba, Svijany, Náchod, Nymburk, Třeboň. A vůbec – jeďte tam a uvidíte, že neprohloupíte.

KDY A KDE: v sobotu, Tábor, www.slavnostipivatabor.cz

víkend 4

Nechce s vámi manžel nikam chodit? Na tuhle akci ho rozhodně dostanete.

foto:

elektronické předplatné