Názor: Psycho-hororový týden začíná

Zábava 8. února 2013

Chodíte se rádi bát do kina? Milujete strašidelné zvukové efekty ve vypjatých scénách, ze kterých vám naskakuje husí kůže?

Výkřiky hrůzy a pevné sevření partnerovy ruky vám nejsou cizí? Přes to všechno si ale žádný pořádný horor a thriller nenecháte ujít?

Pak neutrácejte pracně vydělané prašule za nový krém proti vráskám, drahé víno nebo lak na nehty, místo toho vyrazte s partnerem nebo kamarádkou do kina. Už od včerejška vás totiž v našich kinech čeká nálož zahraničních strašidelných trháků.

Jestli jste fanoušek krále hororů Alfreda Hitchcocka jako já, pak si určitě nenecháte ujít jeho životopisný snímek pojmenovaný jednoduše Hitchcock, který mapuje režisérův profesní i milostný život a ve kterém se dozvíte i to, jak se natáčely jeho největší trháky, Psycho nevyjímaje.

Pokud jste ale víc na akci a Hitchcock se vám zdá nudný, pak vás určitě nadchne mysteriózní krimoška Maniak s krásným „Frodo Pytlíkem“ Elijahem Woodem, jež je považovaná za Jacka Rozparovače 21. století. Protože v Americe měl tento horor premiéru už loni, byla na něj napsána řada recenzí, a skvělých.

Pokud tedy nevíte co by, nejezděte do Obi, ale zajděte do kina, kde vás nuda nečeká.

Karla Pelikánová

Na jaký film zajdete ráda do kina? Baví vás napětí, nebo dáte přednost romantické komedii, či nervydrásajícímu dramatu? Váš názor nás zajímá v diskuzi pod článkem.