U čeho se pobavíte tento týden: česká komedie, anglická lady a americké holky

Zábava 4. března 2013

Konečně česká komedie! Marek Taclík v ní má na triku tři malé děti a fakt mu dávají zabrat. Pro romantické duše jsme vybrali dobrodružství anglické lady a francouzského piráta z pera osvědčené britské autorky Daphne du Maurier. Z cyklu Nevinných lží se podívejte na to, jak velký boss Jiří Langmajer tají před manželkou Petrou Hřebíčkovou svůj vyhazov z práce. A konečně se můžete i povyrazit s Holkama na tahu.

Do kina vyrazte na...

Martin a Venuše

bavte se 3

Je to takový skoro banální příběh. Mladá talentovaná výtvarnice Vendula (Kristýna Boková) se zamiluje do sympaťáka Martina (Marek Taclík). Vezmou se, narodí se jim dvojčátka-holčičky a posléze ještě chlapeček. On si buduje kariéru ve firmě na hračky a ona se stará o rodinu a chod domácnosti. On je většinu času v práci, protože se snaží ze všech sil zabezpečit rodinu, na kterou mu ale nezbývá čas. Jí se zase stýská po jiném naplnění života, než je koloběh domácnosti. Takže to mezi nimi začíná skřípat, oba se cítí nedoceněni. Události naberou spád sázkou, kdy Martin slíbí, že se sám měsíc postará o děti a domácnost. Vždyť to musí být úplná brnkačka, ne! Jak tohle může dopadnout?

Přečtěte si...

Francouzova zátoka

bavte se 1

Trocha romantiky v historických kulisách nikdy neuškodí. Kdo by neznal slavné romány Mrtvá a živá, Hospoda Jamajka či Ptáci? Jejich autorka Daphne du Maurier napsala i romanticko-dobrodružný příběh Dony St. Columbové, krásné, svéhlavé a k smrti znuděné londýnské lady. Rozhodne se nechat za zády povrchní existenci, opustí manžela i prostředí zhýralé šlechty a doufá, že najde vnitřní klid na venkovském panství v Cornwallu. Netuší, že ji čeká osudová změna. V zátoce poblíž domu, ve kterém našla útočiště, totiž kotví francouzská pirátská loď s kapitánem, který je pravým opakem jejího manžela a převrátí její dosavadní život naruby.

Podívejte se na televizi...

Druhý dech

(10.3., ČT1, 20.00)

bavte se 4

V rámci cyklu televizních filmů Nevinné lži uvádí Česká televize drama vrcholového manažera, který spadne na samé dno. Martin Majer (Jiří Langmajer) právě propustil skoro čtyřicítku zaměstnanců, aby firmě snížil ztráty. Jenže vzápětí dostane padáka taky. Nejdřív je v klidu, jeho sebevědomí a rozbujelé ego si ani nepřipustí, že by se o něho personalisté nepoprali. Jenže brzy zjišťuje, že i kdyby hodně slevil ze svých požadavků, žádný kloudný post není na obzoru. Místo toho, aby se svěřil manželce Lence (Petra Hřebíčková), jak situaci řešit, předstírá, že se nic neděje, dokud jim neodpojí ve vile elektřinu a nehrozí, že přijdou o střechu nad hlavou. Manželka s dětmi ho opustí a někdejší „velký šéf“ je v koncích. Pomoc přijde ze strany, odkud by to nikdy nečekal.

Pusťte si na DVD...

Holky na tahu

bavte se 2

Rozlučka se svobodou, která se vymkne kontrole. O tom je americká komedie Holky na tahu. Tři nejlepší kamarádky Regan, Gena a Katie jsou naprosto šokované, když zjistí, že jejich milá kamarádka Becky, ta kulaťoučká a vysmívaná nicka, se bude vdávat jako první z party. Gena a Katie jsou pořád single a Regan se snaží přinutit svého kluka, se kterým chodí už čtyři roky, aby ji konečně požádal o ruku. Becky své kamarádky požádá, aby jí šly za družičky, ty se však svého úkolu zhostí po svém... V hlavních rolích Isla Fisher, Kirsten Dunst, James Marsden, Lizzy Caplan a Adam Scott.

elektronické předplatné