U čeho se pobavíte tento týden: detektivka, krimi a italský Woody

Zábava 1. dubna 2013

Namixujte si trochu romantiky v premiérovém filmu o nevšedním milostném vztahu a porci napětí v nové britské detektivce, vypravte se s francouzskou vyšetřovatelkou Julií Lescautovou mezi pařížskou zlatou mládež v jejím novém případu a pobavte se s Woodym Allenem a Penélope Cruz v roli neodolatelné prostitutky v komedii Do Říma s láskou.

Do kina vyrazte na…

Na dřeň

bavte se 3

Tohle romantické drama, které ve francouzsko-belgické koprodukci natočil režisér Jacques Audiard, vás zasáhne tak, jako málokterý film o milostném vztahu. Jde o nevšední příběh dvou lidí, jimž se zhroutí život a oni ho postupně jako rozbitou skládačku dávají dohromady. Když se jednoho dne Ali (Matthias Schoenaerts) setká náhodou v jednom klubu v jihofrancouzském městě Antibes se Stéphanií (Marion Cotillard), ani jeden z nich netuší, jak se jejich osudy nečekaně vyvinou a že je může zachránit jen vzájemná blízkost. On pracuje v nočním klubu jako vyhazovač a nedávno mu byl svěřen do péče jeho pětiletý syn Sam, kterého sotva zná. Ona ve vodním parku vystupuje s kosatkami a stačí chvilka, aby všechno v jejím životě bylo jinak.

Přečtěte si…

Zavolej smrt znovu

Bavte se 1

Hrdinové detektivních příběhů britské autorky Ann Granger - Meredith Mitchellová a Alan Markby – opět zasahují do pátrání po vrahovi. Tentokrát byl na prahu svého krásného starého sídla zavražděn zámožný a vlivný právník Andrew Penhall, shodou okolností bývalý Markbyho spolužák. Brzy se ukáže, že žil dvojím životem, takže okruh adeptů na vraha se zvětšuje. Podezřelá je hlavně právníkova nemanželská dcera, která se zničehonic objeví v městečku, kde její otec žil se svou legální rodinou. Napínavý příběh ze současného anglického venkova si vychutnají hlavně příznivci tradičních detektivek.

Podívejte se na televizi…

Julie Lescautová IX

(5.4., Prima family, 20.15)

bavte se 2

Nejznámější pařížská komisařka má za sebou už dvacet let zkušeností s televizní obrazovkou. Teď na ni a na vás čekají čtyři zbrusu nové případy. V prvním z nich, epizodě Zlatá mládež, se vypravíme do prostředí zhýralé pařížské mládeže, jejíž zábava se odvíjí ve znamení drog, alkoholu a sexu. Komisařka Lescautová řeší záhadné zmizení dcery bohatého makléře. Dívka byla naposledy spatřena na bujarém večírku v luxusním apartmá pařížského hotelu. Byla unesena, nebo zavražděna?

Pusťte si na DVD…

Do Říma s láskou

bavte se 1

Jiskřivá romantická komedie s chytrým humorem Woodyho Allena pobaví nejen vtipnou zápletkou, ale především galerií skvělých herců před kamerou. Film je složen ze čtyř povídek. V první přijíždí postarší manželský pár (Judy Davis a Woody Allen) do Říma, aby poznal nastávajícího své dcery. Další příběh je o prostitutce (Penélope Cruz), která má za úkol splnit jakékoliv přání klientovi, jenž moc netuší, co po něm ta podivná žena chce. V následující části si italský dav splete muže (Roberto Benigni) s filmovou hvězdou a jeho život se otočí o 180°. V poslední povídce navštívíme mladý americký pár (Greta Gerwig a Jesse Eisenberg), jehož životem zamíchají dvě nenadálé návštěvy v podání Ellen Page a Aleca Baldwina.