Gábina Partyšová: Nezbývá než se s tím poprat

Zábava 2. dubna 2013

Málokoho propíral bulvár v posledních měsících tolik. Rozpad jejího manželství jsme sledovali doslova on-line. Ovšem nikoli její zásluhou. Jak to viděla sama moderátorka? A jak vlastně vypadá její nový život?

Už skoro rok se ocitáte na titulních stránkách bulvárních médií. Kdy jste se dozvěděla o nevěře exmanžela?

Tohle je už pro mě uzavřená kapitola. Vše, co jsem k tomu mohla říct, jsem řekla a nechci se k tomu vracet, protože je to pro mě stále bolestivé téma. Navíc jsem v rozvodovém řízení.

Komu jste se v první chvíli svěřila? Někomu z rodiny, kamarádce?

Svěřila jsem se své rodině, díky které bych poslední rok jen stěží zvládala.

A co byste poradila našim čtenářkám, které se dostanou do stejné situace? Mají se poradit s psychologem, maminkou, sestrou, právníkem?

Podle mě by se rozhodně měly poradit s těmi, kdo je mají rádi. V takové chvíli by žena neměla zůstat bez pomoci blízkých a popřípadě i odborníka. Já jsem si nikdy nemyslela, že se mi něco podobného stane. Nikdy jsem se nechtěla rozvádět. Taky si myslím, že „hloupé nevěry“ by děti neměly připravovat o úplnou rodinu. A dlouho se s tím nesmířím. Přesto jsem přesvědčená, že neexistuje žádný klíč ani manuál k tomu, jak takové situaci předejít a jak ji snášet. Nezbývá než se s tím poprat.

Vypadalo to, že se dlouho snažíte manželství zachránit. Co bylo důvodem, že jste to nakonec vzdala?

Bylo to poté, co jsem zjistila, že jsem jediná, kdo ho chce zachránit.

V jednom z rozhovorů jste řekla, že si s expartnerem rozumíte lépe, než když jste byli manželé. Pořád to ještě platí?

Když s někým máte dítě, myslím, že byste si s ním měl rozumět celý život bez ohledu na to, zda zůstanete partnery. Doufám, že to tak i nadále zůstane.

Vždycky jste patřila mezi nejlépe oblékané ženy tuzemského showbyznysu. Využíváte služeb módního poradce, nebo si šatník raději sestavujete sama?

Děkuji. Dobře vypadat je součástí mé profese a očekává se to ode mě. Už čtrnáct let spolupracuji s těmi nejlepšími odborníky. Z vizážistů je to Lucie Gibodová a Hana Jurová, ze stylistů Norbert Szalay a Jan Pokorný, s nimiž jsem spojena nejen profesně, ale už nás pojí i přátelství. Mám také mnoho oblíbených zahraničních značek, které střídám podle toho, jestli pracuji, mám volno, nebo jdu do společnosti. A co se týče návrhářů, z těch československých mám moc ráda Tatianu Kovaříkovou a Jakuba Polanku.

Partyšová 4

Jaro Slávik – inspirativní kamarád i spolehlivý kolega.

foto:
Partyšová 3

Hezké chvíle s Josefem Koktou, to už je dávná minulost.

foto:

K moderování a zpívání člověk musí být exhibicionista. Byla jste taková odmalička?

Samozřejmě, vždycky mě bavilo se předvádět a jako malá jsem zpívala a hrála na piano všem příbuzným, kteří nás navštívili. Dnes už návštěvám zpívá Kristián.

Jako zpěvačka Rebeka jste byla docela úspěšná. Vystupujete teď ještě někdy?

Zazpívám si občas na akcích, které moderuji. Když je moje vystoupení vítáno, nikdy neodmítnu. Ráda si zpívám ve sprše a moje momentálně nejoblíbenější písničky jsou díky Kristiánkovi ty dětské.

Dostala jste nabídku do muzikálu?

Měla jsem vloni zpívat svou vysněnou roli Eponiny v muzikálu Bídníci (Les Misérables). Ale tou dobou jsem řešila své soukromé problémy a mediální tlak byl tak velký, že jsem ji s pláčem raději odmítla.

Jak by vypadal den, který byste mohla strávit podle svých přání?

Svá profesní přání si už několik let úspěšně plním, ale moje nejhezčí dny jsou ty, které trávím společně s Kristiánkem a svou rodinou.

Všiml jsem si, kolik máte přátel na Facebooku. Je to pro vás důležité?

Odezva a podpora mých fanoušků je pro mě důležitá. Všem za to děkuji, dodává mi to sílu.

Narážím na to, že ještě před pár roky se na vás spousta lidí dívala jako na zlatokopku a najednou jste, co se sympatií týče, o podstatný kus nahoře. Čím se to zlomilo?

V médiích toho o mně bylo napsáno už mnoho a jsem ráda, že mě mnozí lidé začali brát takovou, jaká doopravdy jsem.

Zajímá vás, co vám fanoušci píšou?

Zajímají mě všechny smysluplné podněty a lidská rovina.

A už jste někdy dala na to, co vám radili?

Inspiraci se nikdy nebráním. Vím, že je potřeba se stále zlepšovat a hledat nové způsoby, jak oslovit publikum. Zároveň však dám hodně na svou intuici.

Partyšová 1

Gábina teď žije hlavně pro svého syna Kristiána.

foto:

Na Facebooku máte také spoustu fotek s dalšími osobnostmi. Které takové setkání pro vás bylo nejvzácnější?

Stále ráda vzpomínám na Sharon Stone v Karlových Varech. Po našem setkání a společném tanci jsem jí věnovala svou sukni, která se jí tolik líbila.

A s kým si vlastně zavoláte a jdete ráda třeba na kafe?

S českou Sharon Olgou Menzelovou a s mou platonickou láskou Jaro Slávikem.

Co vás s nimi nejvíc spojuje?

Kristián miluje Olgy dceru Aničku a Jaro se mnou spolupracuje na rádiovém projektu. Je velmi kreativní, inspirativní a jeho smysl pro anglický humor mě prostě baví.

Vlasta 14/2013 2

Zajímá vás, jak Gábina Partyšová relaxuje? Jaké to bylo, když musela v televizi sama moderovat příspěvek, který se týkal nevěry jejího muže? Přečtěte si v nové Vlastě 14/2013.

elektronické předplatné