Názor: Nezapomeňte si kalhotky

Zábava 6. dubna 2013

Já prostě zírám. Taky nejsem žádný svatoušek a spodní kalhotky jsem kdysi v dobách raného mládí občas pozapomněla ledaskde.

Někdy omylem, někdy cíleně. A někdy jsem si je pozapomněla vzít na sebe. To většinou cíleně.

A je fakt, že párkrát přistály i mé drahé polovičce na hlavě. Vše ovšem zásadně v soukromí. Abych si navlékla kalhotky na hlavu místo čepice, to mě tedy nenapadlo ani náhodou!

Nejsem ani příliš prudérní, ani přecitlivělá. A jsem velmi tolerantní. Přesto mám pocit, že některé Japonky jsou padlé na hlavu.

Obliba komiksů v zemi vycházejícího slunce hraničí s posedlostí. Momentálně je v kurzu Panty Man – super hrdina, který má nadpřirozené schopnosti právě díky kalhotkám.

Jenže si je nenatahuje tak jako my normální smrtelníci na nohy a výše, nýbrž na obličej. Mládež se toho okamžitě chytla. Když může nosit na hlavě kalhotky Panty Man, tak proč ne my?

Trochu uklidňující je, že celá tahle bláznivina je parodií právě na manga filmy a japonské super hrdiny.

Japonců posedlých kalhotkami je ale víc. O tom svědčí i automaty na použité kousky, které jdou prý neskutečně na odbyt.

A před nedávnem v jednom japonském městě erotické prádlo pršelo z nebe. Jistý muž se zbavoval své sbírky a rozhazoval ji kolem.

Spodní prádlo je v Japonsku zkrátka fenomén. A když takhle jedu někdy metrem, říkám si, že kalhotky přes obličej by občas nebyly od věci ani tady u nás.

Martina Háchová

Jaký je váš názor? Přijde vám japonská posedlost spodním prádlem trochu jako "úchylka", nebo si prostě řeknete "jiný kraj, jiný mrav"? Sdělte nám to v komentáři pod článkem.