Agent Mulder má pořád trable se sexem

Zábava 2. června 2013

V padesáti vypadá David Duchovny stejně jako před dvaceti lety, kdy začal točit slavná Akta X. Jeho další seriálový hit je nabitý sexem, stejně jako Davidův život mimo kamery.

Davida k herectví přivedl rozchod rodičů. Hraní mu pomohlo ujasnit si emoce a získat sebevědomí.

Odmala totiž působil trochu plaše, až se mu starší brácha posmíval, že je hloupý. Titulem bakaláře z univerzity v Princetonu a magisterským titulem z vysoké školy v Yale to popřel.

V zajetí záhad

Jaké je stát před kamerou, si David zkusil v reklamě na pivo. Pak se mihl ve dvou záběrech ve filmu Podnikavá dívka s Melanií Griffith v titulní roli, malou roli dostal i v mystickém seriálu Městečko Twin Peaks.

Další dvě nabídky voněly erotikou – film Extáze a televizní seriál Deníky červených střevíčků. Seriózně je vyvážil menší rolí v životopisném filmu Chaplin, při natáčení se hodně naučil od velkého filmového profíka, režiséra Richarda Attenborougha.

Když šel David na casting do nového seriálu o mimozemšťanech, asi netušil, že mu poznamená život. Ovšem na rozdíl od Akt X, kde má roli přesvědčeného ufologa, v reálu na tajemné věci nevěří. Seriál v Americe odstartoval v roce 1993, ale k nám se dobelhal až o dva roky později.

A víte, že tvůrci chtěli, aby agentku Scully hrála Pamela Anderson? Plavovlasý zázrak s vyvinutým poprsím však (naštěstí) neměl zájem. A tak po bok agenta Muldera nastoupila ne tak prvoplánově sexy, ale mnohem záhadnější rusovláska Gillian Anderson.

Davidovi seriál zajistil práci na dlouhých deset let. Ale neuvidíte ho ve všech 201 dílech, když toho měl plné zuby, tvůrci ho nechali unést ufouny, a dali mu tak dovolenou.

David Duchovny 6

Už je jasné, proč si ho z Twin Peaks nepamatujete...

foto:
David Duchovny 3

Akta X zabodovala jako seriál, film už tolik nezabral.

foto:

V zajetí závislosti

Několik dílů Akt X odhalilo agentovu slabost pro pornofilmy. Atraktivní chlapík má se sexem problém i mimo práci. Tahle závislost ho zřejmě stála i manželství, když mu jeho žena herečka Téa Leoni přestala výstřelky trpět.

Nepomohlo ani to, že sklopil uši a nastoupil na léčení. Po jedenácti letech společného života se rozešli. Mají spolu dvě děti, dceru Madelain a syna Kyda. Často se stýkají, rok po odloučení bulvár spekuloval, že mu Téa dala druhou šanci. Asi by o ni stál, ale nevyšlo to.

Ironií osudu také druhá Davidova životní role má k sexu hodně blízko. Hrdina seriálu Californication je spisovatel, který věrný své špatné pověsti skočí na každou sukni, která projde kolem. Seriál není tak výjimečný jako Akta X, ale udržel Davida na horních místech žebříčků popularity.

David Duchovny 5

David říká, že svou ženu stále miluje. Tvořili krásný pár jedenáct let.

foto:
David Duchovny 1

David a Téa už nejsou spolu v jedné domácnosti, ale děti vychovávají společně.

foto:

David Duchovny 4
foto:

Co je ajurvéda?

V USA měl v březnu premiéru Davidův poslední film Phantom. Odehrává se na palubě sovětské jaderné ponorky v době studené války. Samozřejmě nejde o nic menšího než o budoucnost lidstva. David má roli zloducha, šéfa skupiny KGB, který se snaží převzít kontrolu nad jadernou střelou. Jeho soupeřem je kapitán, kterého hraje Ed Harris. První komentáře film dost ztrhaly, že ničím nepřekvapil. Premiéra u nás zatím naplánovaná není, tak kdoví, jestli k nám snímek vůbec dopluje.