Nenechte se zdeptat vodou. Náladu vám zlepší víkendové akce!

Zábava 7. června 2013

Jestli vám voda vyplavila barák, asi budete spíš sušit a uklízet. Ale pokud máte trošku náladu na zábavu, nechte se od nás pozvat ven.

Kroměříž zve do zahrad

Kroměříž je proslulá zámkem a zahradami a právě ty vás teď zvou, abyste si mohla potěšit oko něčím krásným, co běžně nevidíte. Myšlenka otevřít návštěvníkům alespoň na omezenou dobu nepřístupná zelená zákoutí se zrodila v Londýně v roce 1998 a dneska je to celoevropská akce vždycky druhý víkend v červnu.

Budou tady nejenom komentované procházky, ale i zábavný program a soutěže nejen pro dospělé. Přece jenom děti moc smyslu pro zahrady nemají, tak aby je to taky bavilo.

Kdy a kde: sobota i neděle, Kroměříž, www.zamek-kromeriz.cz

víkend 2

Nádherné zahrady se v Kroměříži otvírají zdarma a nabízí ještě zábavný program.

foto:

Praha hraje na „noťasy“

Hudba budoucnosti by měla zaznít před Rudolfinem na schodech, protože Pražské dechové okteto doplní svůj nástrojový park o dotykové notebooky Asus Taichi, VivoBook a ultrabook Zenbook Touch.

Další zvukové efekty dodá Lucie Dvořáková, známá hlavně jako DJ Lucca. Jak to bude znít, netušíme, protože Praha se stane teprve druhou zemí po španělském Madridu, kde se takový koncert uskuteční. A po skončení si prý budou moci na notebooky zahrát i posluchači. Akce trvá od tří do pěti odpoledne.

Kdy a kde: sobota, Praha - Rudolfinum

víkend 5

Hudebníci dneska musí umět hrát i na počítačích, přesvědčte se o tom před Rudolfinem.

foto:

Valašské Meziříčí griluje

Na téhle akci půjde o jídlo na grilu a zábavu. Co se bude jíst? Třeba pstruh na roštu, makrela na roštu, vepřový steak, grilované chilské vepřové panenky, marinovaný flák bůčku, kuřecí prsa na grilu, meziříčská plněná kapsa, kuřecí stehýnka na medu, grilovaná křidýlka, papriková klobása, zeleninové špízy, grilované hermelíny, grilovaná paprika, sekané špízy, pečené sele…

A co bude pro zábavu? Hudba všech žánrů, od folkaře Pavla Dobeše přes revivalové skupiny Phila Collinse a Lucie.

Kdy a kde: sobota, Valašské Meziříčí, www.grillparty.cz

víkend 1

Je doba grilování, ale nemusíte to dělat na balkóně. Ve "Valmezu" grilují za vás.

foto:

Velké Popovice pijí. Hádejte co!

No jasně že pivo. A protože žen, které přišly pivu na chuť, je už hodně, třeba se vám bude chtít na 21. ročník pivních slavností. Slibuje se grilování a bohatý doprovodný program, na jehož konci se objeví taky skupina No Name.

Jestli si potrpíte na rekordy, tak se můžete těšit na rekordní grilovanou klobásu. Věděla jste mimochodem, že první pivo se tady vařilo už v polovině 17. století? A známý emblém kozla prý vytvořil potulný francouzský malíř, který se tady zdržel déle, než původně chtěl.

Kdy a kde: sobota, Velké Popovice, https://pivovar.kozel.cz/

víkend 4

Abyste ocenila pivovar, musí vám chutnat pivo. Ale pak ho oceníte hodně.

foto:

Strážnice jede kolem vinohradu

Jestli máte než pivo radši víno, a nevadí vám šlapat na kole, tak ideální akce pro vás je výlet po vinařských stezkách Strážnicka s Českým rozhlasem Brno. Startovat se bude mezi 9 a 11 hodinou z náměstí Svobody ve Strážnici, každý účastník získá v rámci startovného pas s mapou a degustační skleničku s nosičkou.

Pro cyklisty budou připraveny dvě trasy – 45 a 25 kilometrů. Ale jestli kolu moc nedáte, jděte klidně pěšky, to bude deset kilometrů. V Petrově-Plžích bude cíl s losováním o cyklistické dresy anebo vína. A pak můžete sednout a popíjet.

Kdy a kde: sobota, Strážnice, www.stezky.cz

víkend 6
foto: