Nevíte, kam se o víkendu vrtnout? Tady máte nabídku podle každé nátury

Zábava 19. července 2013

Pro labužníky, kovboje, milovníky hudby i rodiny s dětmi, máme skvělé programy pro každého. Stačí jen vzít si triko a šortky a vyrazit ven.

Zlín zve děti k moři

Jasně že ne opravdovému, ale jestli se vaše děti doma nudí nebo máte přímo potenciálního malého námořníka, můžete je vzít na speciální výstavu „Moře na dohled“. Výstava je určena pro děti ve věku 5 až 12 let, které se ve skupinkách vybavené záchrannými vestami vydávají na dobrodružnou cestu, při níž se s animátory zastaví u všech exponátů a vyslechnou si poutavý výklad.

Na závěr obdrží diplom jako upomínku na absolvování podmořského dobrodružství. Registrace je možná v přízemí OZC Zlaté jablko, pro větší skupinky i prostřednictvím info@zlatejablko.cz. Čas máte do 31. července, vstup je zdarma.

Kdy a kde: sobota i neděle, Zlín, www.zlatejablko.cz

víkend 5

Ve Zlíně můžete dětem dopřát informace o tom, jak to vypadá v moři.

foto:

Praha oslavuje slony

Utopená pražská zoo se rozhodla překonat následky povodní správně: životem a oslavami. Přesně před 80 lety přišel do Zoo Praha první slon, slavný Baby, a tak je oslavovat co. V neděli si stádo pražských slonů pochutná na speciálním melounovém dortu, a po celý den bude v centru města vyplouvat benefiční sloní parník - nejlepší loď z flotily Pražské paroplavební společnosti bude vyrážet v neděli od 10.15 do 19.15 hodin z Kampy na Štvanici.

Cena jedné plavby je 100 korun. Celý výtěžek benefičních plaveb sloního parníku Vltava poputuje na povodňové konto Zoo Praha. „Slon Baby přišel do pražské zoo v červenci 1933. Ti, kdo se s Babym po dobu jeho pobytu v pražské zoo setkali, na něj ještě dlouho vzpomínali. Vstoupil do historie Zoo Praha a stal se jednou z jejích ikon,“ říká ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek.

Kdy a kde: neděle, Praha, www.zoopraha.cz

víkend 4

V Praze můžete připlout slavnostní lodí na slavnost slonů.

foto:

Brno láká na Jídlo z blízka

Kouzlo místních lahůdek i jejich cestu od vidlí až na vidličku odhaluje už třetí ročník letního gastronomického festivalu „Jídlo z blízka“. Až do 31. července máte šanci v osmnácti brněnských restauracích ochutnat degustační menu připravená výhradně z čerstvých sezonních surovin od regionálních producentů.

Dopřejte si šťavnaté maso z Valašska, čerstvé ryby z Moravského krasu a sluncem provoněná rajčata ze Znojemska. Seznamte se osobně se sedláky, vinaři i malovýrobci delikates, kteří svoji práci nepřestali dělat s láskou. Poznejte šéfkuchaře vracející nešizenou kuchyni zpět k životu. Mňam.

Kdy a kde: sobota i neděle, Brno, www.jidlozblizka.cz

víkend 1

V Brně si nechte rozmazlovat jazyk a žaludek kvalitním a dobrým jídlem.

foto:

Podmitrov pozval kovboje

I letos je nejen pro milovníky koní a divokého západu, ale třeba i pro rodiny s dětmi, připravena série rodeových závodů Black Angus Championship.

K vidění budou ukázky práce s dobytkem, rychlostní disciplíny i doprovodný program, třeba jízda na koni, skákací hrad, lezecká stěna nebo výstava zemědělské techniky. Navíc můžete nakoupit na farmářském trhu regionální potraviny v ekokvalitě, nebo vyhrát v soutěži mikrovlnku.

Kdy a kde: sobota i neděle, Podmitrov, www.tpacz.cz

víkend 6

V Podmitrově vás čekají zážitky jak z filmových kovbojek.

foto:

Ostrava má „kolorsy“

Jasně že se to píše anglicky, Colours of Ostrava. Ale jestli jste fanoušci dobré hudby, určitě to víte. Letos jsou slíbena velká jména, třeba Sigur Rós, Jamie Cullum, The XX, The Knife, Tomahawk, Damien Rice, Bonobo… Z domácích nebudou chybět například Tata Bojs, Radůza, Zrní, Umakart, Pražský výběr, Wanastovy Vjecy, The Pipes and Pints, Markéta Irglová, The Prostitutes, Aneta Langerová, Vojta Dyk.

Na 12 scénách proběhne více než 200 programových bodů. Dvanáctý ročník festivalu Colours of Ostrava se letos koná opět v unikátním industriálním prostředí památkově chráněných Dolních Vítkovic, v areálu bývalých dolů, hutí a železáren.

Kdy a kde: sobota i neděle, Ostrava, www.colours.cz

víkend 3

V Ostravě se bude poslouchat hudba a pařit určitě až do rána.

foto: