Nemáte ještě program na víkend? Tady je pár zaručených tipů

Zábava 5. července 2013

Pokud neplánujete jen tak sedět pod třešní a zívat, můžete vyrazit pobavit se. Léto přineslo historické slavnosti i zábavné akce všeho druhu.

Česká Kanada oslavuje život

Jestli máte sklony zamýšlet se o svém životě a světě kolem nás hlouběji, můžete ještě stihnout pár seminářů na festivalu Oslava Života. Organizátoři slibují pohyb, dotek, tanec, zpěv, meditaci, skupinová i individuální tantrická setkání a rituály, intenzivní prožitky osobní transformace i hluboké okamžiky vnitřního klidu.

Vždy ráno po snídani se všichni účastníci a účinkující sejdou a představí svůj program, abyste si mohli zvolit, jaké téma je pro vás nejzajímavější a ke kterému učiteli vás to táhne. Po večeři si budete moci užít živé koncerty nebo taneční party a oslavovat všichni společně. Ranní ptáčata budou mít ráno před snídaní možnost meditovat nebo si zacvičit jógu. Mezi workshopy budete mít dostatek času, abyste navštívili čajovnu, masérnu, obchůdek s dobrůtkami, chrám lásky nebo další doprovodné akce.

*Kdy a kde: *sobota i neděle, Česká Kanada, www.oslavazivota.cz

víkend 4

Život můžete oslavit třeba tancem a seznámením s novými přáteli.

foto:

Lipno vítá Letní Letnou

Pro milovníky nového uměleckého spojení divadla a cirkusu se hodí návštěva festivalu Letní Letná. Centrální parkoviště v Lipně nad Vltavou se opět promění v pestrobarevné cirkusové městečko. Mezinárodní formace My!Laika předvede dech beroucí akrobacii, Kašpárek v rohlíku přiveze svou novou mobilní show, je tady cirkusové šapitó s celodenním programem pro malé i velké návštěvníky – s dětskými představeními, pohádkami, večerními zahraničními soubory pro dospělé, výtvarnými a cirkusovými dílnami i barem V letní poloze.

Již neodmyslitelnou součástí festivalu je fotoateliér Le Petit Cheval herečky Vandy Hybnerové.

Kdy a kde: sobota, Lipno nad Vltavou, www.lipno.info/letni-letna-na-cestach.html

víkend 3

Cirkusoví a divadelní umělci pobaví celou rodinu třeba bublinkovou show.

foto:

Pernštejn pořádá slavnosti

Velkolepé historické slavnosti chystá jeden z našich nejhezčích hradů. Divadelníci, tanečníci, jezdecké turnaje, rytíři, princezny, romantická šermířská představení, barokní obrazy, na to všechno se můžete po celé dny těšit při návštěvě.

O dobré jídlo a pití samozřejmě nebude nouze, a každý den se koná historický jarmark. Pozor, pokud se na tenhle hrad nevydáte hned, neplánujte si to na období od 10. do 20. července. To se tady totiž točí film, a bude proto zavřeno. Podívejte se, jak hrad hrál třeba v tomhle videoklipu.

Kdy a kde: sobota i neděle, Pernštejn, www. hrad-pernstejn.eu

Chlum připomíná bitvu

Tohle ocení milovníci historie, zvláště té vojenské: u Hradce Králové se pořádá vzpomínková akce na jednu z největších bitev 19. století. Je to už 147. výročí události, které se zúčastnilo téměř půl milionu vojáků. Vyvrcholením vzpomínek na ně bude právě v sobotu velká ukázka, znázorňující výsek části bitvy, tentokrát na motivy osudů rakouské jízdní dělostřelecké baterie č. 7, slavné Baterie mrtvých.

Bitevní scény se zúčastní na 500 uniformovaných vojáků, z toho stovka zahraničních (Rakousko, Německo, Polsko, Slovensko, USA), historické kanóny a oddíly jezdců na koních. V údolí na Chlumu pod památníkem Baterie mrtvých na autentických místech bojů bude připraveno bojiště s bohatými pyrotechnickými a vizuálními efekty.

Kdy a kde: sobota, Chlum u Hradce Králové, www.koniggratz1866.cz

víkend 2

Milovníci vojenské historie ocení připomínku slavné bitvy.

foto:

Kunětická hora zve nejen Jeníčky a Mařenky

Tuhle akci ocení nejvíce děti, ale jejich spokojené ksichtíčky ocení zase rodiče a prarodiče. Celodenní perníková akce pozvala jako čestného hosta herce Jana Skopečka a také Jana a Evu Přeučilovy, kteří odpoledne zahrají Pohádky ze staré Prahy.

Budou tady divadélka, hry, jízdy kočárem, vytáčení medu, nositelé jmen Jan a Marie (i jednotlivě) se kdykoliv v průběhu dne od 9 do 17 hodin mohou nechat zapsat do Perníkové matriky a aktivně se zúčastnit pokusu o překonání českého, evropského a světového rekordu v disciplíně "největší setkání Jeníčků a Mařenek" z roku 2009, ověřovaného agenturou Dobrý den z Pelhřimova.

Kdy a kde: sobota, Perníková chaloupka, www.pernikova-chaloupka.cz

víkend 5

V Perníkové chaloupce se setkají nejenom Jeníčkové a Mařenky.

foto: