Nezoufejte, že končí léto, a vyrazte si užívat do aquaparku

aquapark 4
Každý měsíc se koná ve vybraný den tzv. Saunování při svíčkách, kdy se v celém saunovém světě včetně venkovní části a římských lázní ztlumí světla a zapálí lucerny a svíčky.
Zábava 14. září 2013

Milujete vodu a ani se vám nechce představovat, jak bez ní přežijete chladnější měsíce? Nechte chmury chmurami a zavítejte do největšího aquaparku v ČR. Když teplota spadne z letních výšin, nemusíte balit ručníky a jít zklamaně domů. Jen se z venkovní části přemístíte dovnitř.

Za velkým zážitkem a dobrodružstvím u vody nemusíte k moři, stačí vyjet na okraj Prahy do Aquapalace Praha v Čestlicích. Největší aquapark u nás je unikátní svou velikostí i množstvím atrakcí.

Na své si tu přijdou milovníci relaxace ve vířivkách, adrenalinoví nadšenci, kteří se mohou vydovádět na toboganech a v divoké řece s rychlým proudem vody, a samozřejmě děti.

Ve znamení pirátů

Děti určitě zláká zdolávání několikametrových vln. Voda je tu vždy čistá a příjemně teplá za každého počasí. Díky venkovní zóně s rozsáhlou zahradou a množstvím lehátek nepřijdete v létě o teplé sluneční paprsky a čerstvý vzduch.

A pokud se najednou přes den zatáhne, nebudete muset pospíchat domů – prostě se přesunete do vnitřní zóny aquaparku. Mezi největší letní atrakce Aquapalace patří venkovní zóna s divokou řekou. Vyzkoušejte si několik sešupů v korytě, kde se valí voda. Je to velká zábava!

Kromě venkovního bazénu s vířivými lavicemi a masážní sprchou jsou tu dětská brouzdaliště a dětské vodní hřiště se skluzavkou. Děti i teenageři se mohou v létě těšit také na každodenní animační programy a hry - na pirátská přepadení a soutěže. Například na střelbu na škuner, výtvarnou dílnu U černého korzára, pirátský facepainting, lov perel či další oblíbené dobrodružné hry.

aquapark 2

Mezi největší lákadla Aquapalace patří v létě venkovní zóna s divokou řekou.

foto:

Pirátská tematika vládne vnitřnímu i venkovnímu vodnímu světu. Velkou výhodou Aquapalace je to, že kromě vodního světa zahrnuje také rozsáhlý saunový svět (rovněž největší v ČR) a SPA, kam je možné během dne zajít relaxovat. Zřízen je tu i dětský koutek, který v létě nabízí každý den animační programy. Děti se zabaví, a maminky si tak mohou bezstarostně odskočit třeba na dvě hodiny na masáž nebo do finské sauny.

Saunový svět

Kromě klasických finských saun zde nechybějí ani kabiny tureckého typu (tepidárium, solná či parní lázeň) nebo venkovní sauny umístěné v zahradě. Určitě vám v saunách bude příjemně, ať už v severském srubu postaveném ze smrku kello a obloženém speciálním dřevem abachi, nebo v bani, kamenném domku, částečně zahloubeném do země.

Odpočinek a relaxaci hledejte také na terase s lehátky, v bazénku a ochlazovacích vířivkách. Terasa je kompletně oddělená od dalších prostor, proto si zde můžete nerušeně užívat naturistické saunování.

aquapark 3

I ve vnitřním areálu najdete několik masážních lavic v teplých vířivkách.

foto:
aquapark 1

Na zahradě se můžete občerstvit ve venkovním baru.

foto:

Rady na cestu:

  • Pokud máte Aquapalace daleko, využijte přespání v Aquapalace Hotel Prague. Navíc objednáte-li si jednu noc v hotelu, můžete strávit dva dny v aquaparku, což je zahrnuto v ceně ubytování. Cena rodinného pokoje spolu s koupáním a polopenzí je tak výhodnější než dva samotné dvoudenní vstupy do Aquapalace Praha.

  • Saunování v aquaparku Praha se každý měsíc nese ve znamení konkrétních esencí, které zpříjemňují pobyt v sauně. Navíc jednou měsíčně se ve vybraný den koná tzv. Saunování při svíčkách, kdy se v celém saunovém světě včetně venkovní části a římských lázní ztlumí světla a zapálí lucerny a svíčky. Speciální vstupné je pak 370 Kč. Pro ještě větší zpestření probíhají každý den od 11 až do večerních hodin ve vybraných saunách oblíbené saunové ceremoniály za přítomnosti saunéra, kdy si za jeho asistence můžete užít např. medový, jogurtový či solný peeling.

  • Více na www.aquapalace.cz