Hvězdy slovenského divadla míří do Prahy

Zábava 3. 8. 2016

Již potřetí připravilo divadlo Studio DVA v rámci Metropolitního léta hereckých osobností také Léto slovenských hvězd. Přehlídka bratislavských divadelních souborů se uskuteční na jeho kamenné scéně v druhé polovině měsíce a máte se na co těšit! Přijede Milan Lasica, Marta Sládečková, Zuzana Mauréry, Petra Polnišová, Csongor Kassai a mnoho dalších!

hra zkaza titaniku
foto:

Lasicova srdcovka

Příběh dvou herců, kteří spekulují nad tím, jak by si zahráli, kdyby tu možnost měli, Skazu Titaniku (27. srpna), je českou premiérou Štúdia L+S. Směsice černé komedie s prvky tragédie, dokumentu i parodie nese autorské stopy zakladatele divadla Milana Lasici. “Je to "srdcovka" pána Lasicu, ktorý ju senzačne a s nadhľadom upravil a aktualizoval. Na dosky nášho divadla chcel inscenáciu dostať už dávno, no keďže voľba padla na dvoch asi najvyťaženejších slovenských hercov, chvíľu to trvalo,” vysvětluje výkonný ředitel Štúdia L+S Pavel Danišovič dlouhou cestu k premiéře. Oba herci Sväťo Malachovský a Michal Kubovčík se v představení ukáží nejen v poloze herců, ale i artistů, klaunů, hudebníků a dokonce imitátorů lodního šroubu! A možná dojde i na kultovní scény z Cameronova filmu Titanic.

Nabídku Štúdia L+S v rámci Léta slovenských hvězd doplní ještě osvědčené tituly Malé manželské zločiny (28. srpna) s Milanem Lasicou a Martou Sládečkovou a autorská komedie Listy Emilovi (29. srpna), ve které září Milan Lasica coby aktivní penzista zakládající v domově důchodců voice band.